interview
Nederpop
Traveling Wilburys: “Puur voor ons plezier”

In oktober 1988 verscheen Vol. 1, het debuut van de Traveling Wilburys. Een van de zeldzame supergroepen die wel voldeed aan de hooggespannen verwachtingen. Maar wat wil je ook als er zwaargewichten als Tom Petty, George Harrison,  Jeff Lynne, Bob Dylan en Roy Orbison bij betrokken zijn. ELO’s Jeff Lynne blikt terug op een periode waarin hij zichzelf regelmatig in de arm kneep. “Gebeurt dit echt of droom ik dit allemaal?”

Blues
Interview: Johan Derksen over z’n passie voor blues

Johan Derksen is een nog grotere bluesliefhebber dan voetbalkenner. De mediapersoonlijkheid maakt van zijn hart geen moordkuil en dat hart stroomt dus over van de liefde voor blues. Samen met zijn invloedrijke vrienden Gregory Elias en Jan Lagendijk is Derksen medeverantwoordelijk voor het in de markt zetten van het Holland International Blues Festival. We interviewden Derksen in 2017 aan de vooravond van zijn meest favoriete weekend.

Nederpop
Het debuut van Van Dik Hout

Het titelloze debuut van Van Dik Hout verscheen in 1994. Dankzij dat album en de daarvan afkomstige single Stil In Mij kende opeens iedereen die jonge band uit Den Helder. Het kwam uit in een periode dat er nauwelijks nog vinyl verkocht werd en was sindsdien alleen op cd verkrijgbaar. Zanger Martin Buitenhuis over het album dat alles veranderde.

Pop
Interview Ellen Foley: “Geen spijt van solocarrière”

Ellen Foley was de zangeres die zo overtuigend tegenspartelde in Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf. Toen het duet veertig jaar geleden een enorme hit werd – nummer-1 in Nederland – bleek ze even eerder voor een solocarrière gekozen te hebben. Voor de inmiddels iconische videoclip werd ze vervangen door Karla DeVito, die ook meeging met de wereldtournee van Meat Loaf. Ellen Foley kwam een jaar later echter terug met een geweldige soloplaat, die haar een eigen Nederlandse nummer-1 hit bezorgde: We Belong To The Night. Zaterdag 18 augustus stond Foley in de Q-Factory in Amsterdam.

Bekijk ook