platenhoezen
Various
40 Platenhoezen met auto's

Auto's, in alle soorten en maten, zijn al decennia lang populaire objecten voor op platenhoezen. We zochten de veertig mooisten uit...Wat is jouw favoriete hoes?

Various
De locaties achter 15 legendarische albumhoezen

Een watermolen, een winkelstraat in Londen…het werden allemaal bekende locaties door albumhoezen. We zochten 15 hoezen en de locaties bij elkaar.

Various
Pikante platenhoezen

Platenhoezen die je gerust sexy kunt noemen. Sommigen smaakvol, sommigen minder..Wat is je favoriet?

Various
Platenhoezen geinspireerd op...

Is het vreemd dat Coldplay ooit een beroemd schilderij gebruikte als albumhoes ? Nee… Hier vind je album hoezen die een homage zijn aan beroemde kunstwerken en iconische foto’s, van bijna nabije replica’s of kopieen die weer een eerbetoon zijn aan de specifieke stijlen van bepaalde kunstenaars. Van Joni Mitchell’s eerbetoon aan Van Gogh naar The Clash die Elvis eert…We hebben er een aantal bij elkaar gezocht. We zijn er zeker van dat er veel, veel meer zijn. Dus heb je suggesties? Laat maar horen!

Various
Hotel California en andere hoezen van John Kosh

De Amerikaanse band Eagles bracht op 8 december 1976 Hotel California uit, nog altijd een van de best verkochte albums aller tijden. De hoes is inmiddels net zo iconisch als de muziek. Het was een ontwerp van de Britse designer John Kosh, die tijdens zijn lange loopbaan ook werkte met topnamen als The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Linda Ronstadt, Bob Dylan en Rod Stewart. Vanaf zijn tekentafel lanceerde hij ook het ELO-ruimteschip. Een gesprek met een man die ooit overal zichtbaar was in de popmuziek.

Various
De 25 mooiste hoezen van de jaren zeventig
Bekijk ook