elvis
Pop
20 mijlpalen in de popmuziek

Muziek is een universele taal. Dat geldt eens te meer voor popmuziek. In de lange geschiedenis ervan waren er verschillende momenten waarop een groot deel van de mensheid heel even stapelgek leek te zijn van dat ene nummer of aan de voeten lag van die ene superster. Van Elvis Presley tot Ariana Grande. Zestig jaar popmuziek in vogelvlucht, aan de hand van 20 onvergetelijke gebeurtenissen.

Rock n Roll
Elvis Presley

Alles wat je wilt weten over de carriere van Elvis Presley.

Rock n Roll
Elvis Presley: The Searcher

Elvis Presley: The Searcher is een goed gekozen titel voor deze documentaire. De zanger is altijd blijven zoeken. Gretig en rusteloos. In het begin van zijn loopbaan absorbeerde hij vooral een diversiteit aan muzikale invloeden. Later zocht hij vooral naar de zin van zijn bestaan. Het is het thema van het openhartige portret van de in 1977 overleden legende. Gesproken bijdragen zijn er van o.a. Bruce Springsteen, Emmylou Harris, Robbie Robertson, Priscilla Presley en Tom Petty. De documentaire uit 2018 is sinds begin mei te zien op Netflix.

Rock n Roll
De tien van... Elvis Presley

Vanaf volgende week donderdag 23 juni is de film Elvis The Movie te zien in de bioscoop.  We zadelden onszelf op met de onmogelijke taak om 10 topnummers van The King te selecteren. Dit zijn ze, in chronologische volgorde. ‘If you're looking for trouble, you came to the right place.’

Rock n Roll
Elvis Presley: Worldwide 50 Gold Award Hits Vol. 1

Timing is alles, ook in de popmuziek. Het team achter Elvis Presley wist dat maar al te goed toen in de zomer van 1970 de 4-lp box Worldwide 50 Gold Award Hits Vol. 1 uitgebracht werd. Sinds zijn '68 Comeback Special was de zanger weer helemaal terug en trad hij weer op in uitverkochte arena’s. Deze box wordt nu opnieuw uitgebracht via Music On Vinyl, in een eerste oplage van 2500 genummerde exemplaren op goud-zwart gemarmerd vinyl.  

 

Bekijk ook