dylan
Nederpop
Traveling Wilburys: “Puur voor ons plezier”

In oktober 1988 verscheen Vol. 1, het debuut van de Traveling Wilburys. Een van de zeldzame supergroepen die wel voldeed aan de hooggespannen verwachtingen. Maar wat wil je ook als er zwaargewichten als Tom Petty, George Harrison,  Jeff Lynne, Bob Dylan en Roy Orbison bij betrokken zijn. ELO’s Jeff Lynne blikt terug op een periode waarin hij zichzelf regelmatig in de arm kneep. “Gebeurt dit echt of droom ik dit allemaal?”

60s/70s
Linked: Bob Dylan's bijna samenwerking met The Beatles en de Stones

De drie grootste, belangrijkste artiesten van de jaren 60 waren misschien wel The Beatles, The Rolling Stones en Bob Dylan. Ooit lagen er plannen om gezamenlijk een plaat op te nemen.

Singer-song
Bob Dylan

Alles wat je wilt weten over de carriere van Bob Dylan.

Various
Bob Dylan Murder Most Foul: Het nieuwe nummer verklaard

Vanuit het niets verscheen onlangs een nieuw nummer van Bob Dylan. Murder Most Foul is indrukwekkende een ballade van liefst 17 minuten waarin op een virtuoze manier vele verwijzingen naar de Amerikaanse media, historie en cultuur verweven zitten. Hoewel de rode draad de moord op president John F. Kennedy in 1963 is, blijkt de onderliggende boodschap toch een van troost te zijn. De wereld mag in de greep van de angst zijn, ooit breken er weer betere tijden aan. De timing had niet beter kunnen zijn.

Singer-song
Bob Dylan’s nieuwe meesterwerk: Rough And Rowdy Ways

Het zijn opwindende tijden voor iedereen die Bob Dylan koestert. De inmiddels 79-jarige meester maakte de afgelopen maanden veel indruk met drie nummers die al digitaal verspreid werden: Murder Most Foul, I Contain Multitudes en False Prophet. Ze zijn representatief voor wat Rough And Rowdy Ways te bieden heeft, zijn 39ste album dat op 19 juni uitkomt. Zijn eerste plaat met eigenwerk in acht jaar. Het staat vol sterke, ambachtelijke songs en in de teksten wordt verwezen naar politiek, kunst en historie. Het is het werkstuk van een artiest die nog niets van zijn ambitie en zeggingskracht verloren heeft.