davidbowie
80s
Live Aid: wie ontbraken er? En waarom?

Het Live AID festival was 35 jaar geleden een onverbiddelijk kijkcijferrecord. Liefst 1.9 miljard mensen keken op die zomerse 13e juli naar de optredens in Londen en Philadelphia. Met namen als Sting, U2, Madonna, David Bowie, Queen, Elton John, The Who, Led Zeppelin, Paul McCartney, Santana, Bob Dylan, The Beach Boys en Crosby, Stills, Nash & Young was het natuurlijk ook een affiche om van te watertanden. Toch schitterde een aantal grote sterren door afwezigheid. Waar waren bijvoorbeeld Bruce Springsteen, Michael Jackson en Stevie Wonder? Ze bleken allemaal hun eigen excuus te hebben.

80s
Live Aid's tien meest memorabele momenten

Wie de beelden van Live AID bekijkt, wordt letterlijk en figuurlijk teruggeworpen in het hart van de jaren tachtig. De drums galmden luid, alle muziek leek uit keyboards te komen en afgaande op de kapsels keken de sterren van toen heel wat uren in de spiegel van de kapper. Toch werd er op die zonovergoten zaterdag 13 juli 1985 ook erg veel mooie muziek gemaakt, die de tand des tijds moeiteloos doorstaan heeft. De tien meest onvergetelijke optredens op Live Aid

Rock
De vele gezichten van David Bowie

De talloze reacties van fans, collega’s en media op de dood van David Bowie, januari 2016,  maakten nog eens duidelijk hoe alom geliefd de Britse popster was. Natuurlijk was hij in de eerste plaats een zanger en songschrijver die zijn publiek decennia lang wist te verrassen. David Bowie was echter een fenomeen met nog veel meer kanten.

Bekijk ook