covers
Various
Pikante platenhoezen

Platenhoezen die je gerust sexy kunt noemen. Sommigen smaakvol, sommigen minder..Wat is je favoriet?

Various
75 Beroemde albumhoezen

Naast hun muziek zijn enkele van de meest iconische bands/artiesten bekend om hun creatieve kunstwerken. De meest gedenkwaardige en beroemde album covers geven een extra element van coolness aan de muziek en bands, platenlabels dan wel artiesten. Toen Andy Warhol de Velvet Underground & Nico ontwierp, zou niemand, buiten de kunstenaar zelf, een banaan hebben geassociëerd met die band. En toch doen we dat. 
We waren streng op ons zelf door slechts 1 albumhoes per band of artiest te kiezen. Dat wil niet zeggen dat we andere albumhoezen van die bepaalde bands niet mooi genoeg vinden. We wilden alleen zoveel mogelijk bands en artiesten aan bod laten komen. 

 

Various
Platenhoezen geinspireerd op...

Is het vreemd dat Coldplay ooit een beroemd schilderij gebruikte als albumhoes ? Nee… Hier vind je album hoezen die een homage zijn aan beroemde kunstwerken en iconische foto’s, van bijna nabije replica’s of kopieen die weer een eerbetoon zijn aan de specifieke stijlen van bepaalde kunstenaars. Van Joni Mitchell’s eerbetoon aan Van Gogh naar The Clash die Elvis eert…We hebben er een aantal bij elkaar gezocht. We zijn er zeker van dat er veel, veel meer zijn. Dus heb je suggesties? Laat maar horen!

Various
Hotel California en andere hoezen van John Kosh

De Amerikaanse band Eagles bracht op 8 december 1976 Hotel California uit, nog altijd een van de best verkochte albums aller tijden. De hoes is inmiddels net zo iconisch als de muziek. Het was een ontwerp van de Britse designer John Kosh, die tijdens zijn lange loopbaan ook werkte met topnamen als The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Linda Ronstadt, Bob Dylan en Rod Stewart. Vanaf zijn tekentafel lanceerde hij ook het ELO-ruimteschip. Een gesprek met een man die ooit overal zichtbaar was in de popmuziek.

Various
Tien briljante covers

Een cover is een nieuwe opname of uitvoering van een nummer door een andere artiest dan de oorspronkelijke componist of uitvoerder(s). Regelmatig blijft het resultaat van de cover beter beklijven dan het origineel. We selecteerden tien coverversies..Wat is jouw favoriete cover?

Various
De 25 mooiste albumhoezen van de jaren 2000

Naarmate de technologie van computers en het internet zich verder ontwikkelde, werden de creatieve mogelijkheden steeds ruimer maar album hoezen verloren steeds meer hun status. In 2003 lanceerde Apple, iTunes. Albumhoezen waren nog steeds te zien maar kleiner afgebeeld dan hun ware grootte. Vinyl was nog nauwelijks te krijgen al zou dat tegen het einde van het decennium veranderen. Deze 25 albumhoezen uit het eerste decennium van de een-en-twintigste eeuw zijn een eerbetoon aan rock, pop, metal, hiphop, R&B, EDM, country en indie. Muziek stijlen waren nog verder doorontwikkeld en veel van deze begonnen samen te smelten waardoor nieuwe stijlen ontstonden. Termen als Contemporary, Nu, ‘Revival’, ‘Alternative’ en "post" werden toegevoegd.

Bekijk ook