brucespringsteen
Various
Born To Run: de doorbraak van Bruce Springsteen

Zijn eerste twee albums hadden Bruce Springsteen goede recensies bezorgd, maar echt goed hadden ze niet verkocht. Veel hing dan ook af van zijn derde album. De zanger leek zich dat te realiseren en zette alles op alles om een meesterwerk af te leveren. De missie slaagde: het album dat precies 45 jaar geleden op 25 augustus 1975 verscheen werd onthaald als zijn beste tot dan toe en het vloog ook in immense aantallen weg. Tien feiten over wat Bruce Springsteen zelf nog altijd omschrijft als ‘mijn belangrijkste album ooit’: (foto credit: Eric Meola (c) 1975, 2005, 2011)

Various
Born In The USA: Popsongs in de Amerikaanse presidentsverkiezingen

De Amerikaanse verkiezingsstrijd is inmiddels in volle hevigheid losgebarsten. De beide kandidaten gooien alles in de strijd om de harten van de kiezers te winnen. Muziek is daarbij een beproefd middel. Het juiste liedje kan de toon van een campagne zetten. De verkeerde keuze kan echter ook dramatisch uitpakken. Joe Biden kreeg onlangs van Bruce Springsteen The Rising aangereikt. De playlist van president Donald Trump levert vooral protesten van de betreffende artiesten op. Muziek en politiek: het is al decennia een moeizaam huwelijk.

Rock n Roll
Bruce Springsteen Letter To You documentaire trailer

In november 2019 verzamelde Bruce Springsteen de leden van de E-Street Band in zijn studio in New Jersey om iets te doen dat ze sinds hun mijlpaal 'Born In The USA' (1984) niet meer hadden gedaan: samen opnemen, live, in slechts een paar dagen. Om deze opnames van het binnenkort te verschijnen album Letter To You te documenteren filmde regisseur Thom Zimny (die eerder met Springsteen werkte aan de ‘Western Stars’ -film van 2019) waarbij hij de oude vrienden en bandleden in hun natuurlijke omgeving vastlegde. Check hier de trailer…

Rock n Roll
Springsteen's The River-concert in Ahoy: een schitterend ogenblik in Rotterdam-Zuid

Bruce Springsteen's dubbelalbum The River verscheen op 17 oktober 1980. Na zijn eerste concert in de RAI van 1975 deed Springsteen met de E Street Band in 1981 voor de tweede keer Nederland aan. Op 28 en 29 april gaf hij twee concerten in Ahoy, Rotterdam. Springsteen-fan Paul van Mieghem was erbij. Dit is zijn verslag.

Various
Bruce Springsteen - Letter To You: De songs

Het was groot nieuws toen op 10 september bekendgemaakt werd dat er een nieuw album van Bruce Springsteen uit zou komen. Letter To You ligt inmiddels in de winkel. Het is het eerste album sinds High Hopes uit 2014 dat hij opnam met zijn vertrouwde E Street Band. Waar gaan de teksten ditmaal over? En voor welke muzikale omlijsting koos de zanger deze keer? Een eerste impressie van de twaalf songs die Letter For You bevat.

Bekijk ook