albumhoezen
Various
De locaties achter 15 legendarische albumhoezen

Een watermolen, een winkelstraat in Londen…het werden allemaal bekende locaties door albumhoezen. We zochten 15 hoezen en de locaties bij elkaar.

Various
Pikante platenhoezen

Platenhoezen die je gerust sexy kunt noemen. Sommigen smaakvol, sommigen minder..Wat is je favoriet?

Various
75 Beroemde albumhoezen

Naast hun muziek zijn enkele van de meest iconische bands/artiesten bekend om hun creatieve kunstwerken. De meest gedenkwaardige en beroemde album covers geven een extra element van coolness aan de muziek en bands, platenlabels dan wel artiesten. Toen Andy Warhol de Velvet Underground & Nico ontwierp, zou niemand, buiten de kunstenaar zelf, een banaan hebben geassociëerd met die band. En toch doen we dat. 
We waren streng op ons zelf door slechts 1 albumhoes per band of artiest te kiezen. Dat wil niet zeggen dat we andere albumhoezen van die bepaalde bands niet mooi genoeg vinden. We wilden alleen zoveel mogelijk bands en artiesten aan bod laten komen. 

 

Various
De 25 mooiste albumhoezen van de jaren 2000

Naarmate de technologie van computers en het internet zich verder ontwikkelde, werden de creatieve mogelijkheden steeds ruimer maar album hoezen verloren steeds meer hun status. In 2003 lanceerde Apple, iTunes. Albumhoezen waren nog steeds te zien maar kleiner afgebeeld dan hun ware grootte. Vinyl was nog nauwelijks te krijgen al zou dat tegen het einde van het decennium veranderen. Deze 25 albumhoezen uit het eerste decennium van de een-en-twintigste eeuw zijn een eerbetoon aan rock, pop, metal, hiphop, R&B, EDM, country en indie. Muziek stijlen waren nog verder doorontwikkeld en veel van deze begonnen samen te smelten waardoor nieuwe stijlen ontstonden. Termen als Contemporary, Nu, ‘Revival’, ‘Alternative’ en "post" werden toegevoegd.

Various
Albumhoezen geïnspireerd op andere hoezen

Het komt vaak voor dat muzikanten een eerbetoon brengen aan de artiesten die hun carrière hebben geïnspireerd of hebben helpen bepalen, of het nu gaat om samples, tekstuele referenties, beats, ritmes of melodieën. Deze hommages krijgen vaak een blijvende vorm als er albumhoezen worden gekozen om het eerbetoon kracht bij te zetten..

Bekijk ook