ac
Rock
AC/DC: De hechte band met Nederland

Op 27 juli 1979 verscheen Highway To Hell. Het was het album dat AC/DC de wereldwijde doorbraak bezorgde waar de band en de platenmaatschappij naar snakten. Al een jaar eerder scoorde het Australische vijftal in ons land – en nergens anders – een afgetekende top 10-hit met een luidruchtige ode aan een groupie: Whole Lotta Rosie. Waar was dat vroege hit-succes in ons land aan te danken?

Pop
Classic Single: Billie Jean van Michael Jackson

Het album Thriller dat eind November 1982 verschijnt, wordt vooraf gegaan door de single The Girl is Mine, het duet tussen Jackson en Paul McCartney. De single brengt enig succes. Na de feestdagen van 1982 brengt Jackson’s platenlabel de baanbrekende single Billie Jean uit.

Pop
Michael Jackson’s Smooth Criminal dansmove verklaard…

Hoe kon Michael Jackson in de clip van Smooth Criminal zover voorover buigen zonder te vallen?

Rock
Classic Album: AC/DC’s Back In Black

Het Australische AC/DC maakt energieke bluesy hardrock en zingt over seks, drugs/drank en rock & roll. Keer op keer. Dat geldt zelfs voor Back In Black, ’s werelds een na best verkochte album. Opvallend, want het verscheen al een half jaar na de dood van frontman Bon Scott, die overleed na een avondje doorhalen. Vandaag is het album 38 jaar geworden.

Rock
30 succesvolle metal-albums door de jaren heen

Niet zo bekend met metal? Wij stelden een lijst voor je samen van 30 (heavy) metalalbums door de jaren heen. Het gaat om pure klassiekers en sterk verkopende heavy albums die dankzij hun succes soms zelfs naar de mainstream konden doorstoten. ‘Horns up!’

Rock
Rage Against The Machine: Terug op de barricades

Geweldig nieuws voor de vele fans van Rage Against The Machine. Begin november werd bekend dat de Amerikaanse rockband weer bij elkaar komt, in eerste instantie voor vijf optredens in het eigen land. Hopelijk volgen er snel meer data, natuurlijk ook in Nederland. Zou de band bijvoorbeeld geen gedroomde headliner van Pinkpop zijn? Tot het zover is een overzicht van de muzikale wapenfeiten tot nu toe van het kwartet uit Los Angeles.

Rock
Pearl Jam: het succes in tien studioalbums samengevat

Op 22 & 23 juli 2020 doet de band Nederland aan en treedt het op in de Ziggo Dome te Amsterdam. Pearl Jam: het succes in tien studioalbums samengevat.

Rock
AC/DC

Alles wat je wilt weten over de carriere van AC/DC.

Pop
Backstreet Boys

Alles wat je wilt over de carriere van Backstreet Boys.

Rock
Fleetwood Mac

Alles wat je wilt weten over de carriere van Fleetwood Mac.

Various
Fight The Power!

Sinds de dood van George Floyd staan de grote Amerikaanse steden in brand. De taferelen van protest en geweld doen denken aan die van de late jaren zestig of de vroege jaren negentig, toen geweld tegen zwarte burgers ook al heftige reacties opriepen. De geest van die turbulente tijden werd door de jaren heen verwoord door onder anderen Sam Cooke, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Public Enemy en Rage Against The Machine. Een overzicht van vijftien indringende songs, voortgekomen uit het zwarte protest.

Rock
Back In Black: De wonderbaarlijke wederopstanding van AC/DC

Na de plotselinge dood van zanger Bon Scott in februari 1980 gaf niemand meer een cent voor de toekomst van AC/DC. Wat moest de Australische hardrockband immers zonder zijn charismatische frontman? Tot verbazing van iedereen sloeg de groep al na een paar maanden terug met een album waarmee alle verkooprecords verpulverd werden. Back In Black, dat precies 40 jaar geleden verscheen, hoeft in de lijst best verkochte albums aller tijden alleen Thriller van Michael Jackson boven zich te dulden.

Rock n Roll
Herman Brood's Shpritsz: het succesverhaal van deze Nederpopklassieker

Rock-‘n’-roll junkie Herman Brood werd op 5 november 1946 geboren in Zwolle. Ter ere van zijn geboortedag blikt The Legacy Of Music terug op Shpritsz, het doorbraakalbum van Herman Brood & His Wild Romance. We herleven het succesverhaal van deze Nederpopklassieker door de ogen van gitarist Dany Lademacher en voormalig Relight Studio-engineer Robin Freeman.  

Rock n Roll
AC/DC's Power Up: Een schot in de roos

Pakkende songs, effectieve gitaarakkoorden, halsbrekende solo’s en teksten vol vette knipogen – Power Up biedt alles wat je terug wilt horen op een album van AC/DC. En meer. De legendarische Australische hardrockband laat met dit energieke werkstuk horen dat het een periode vol tegenslagen en tragiek eindelijk achter zich gelaten heeft. Het enige wat ontbreekt, is de bijbehorende wereldtournee. Maar hopelijk is dat een kwestie van tijd.

Bekijk ook