You
De beste albums van 30 jaar geleden

Net als 1969 en 1979 markeerde het jaar 1989 echt het einde van een tijdperk, ook in muzikaal opzicht. De new wave, the new romantics en de synth-pop die het decennium de albumlijsten en het straatbeeld domineerden, waren bijvoorbeeld alweer achter de horizon verdwenen. Alleen bands en artiesten die zich waren blijven ontwikkelen, wisten zich te handhaven.

 

 

Rock
Back In Black: De wonderbaarlijke wederopstanding van AC/DC

Na de plotselinge dood van zanger Bon Scott in februari 1980 gaf niemand meer een cent voor de toekomst van AC/DC. Wat moest de Australische hardrockband immers zonder zijn charismatische frontman? Tot verbazing van iedereen sloeg de groep al na een paar maanden terug met een album waarmee alle verkooprecords verpulverd werden. Back In Black, dat precies 40 jaar geleden verscheen, hoeft in de lijst best verkochte albums aller tijden alleen Thriller van Michael Jackson boven zich te dulden.

Rock n Roll
Bruce Springsteen Letter To You documentaire trailer

In november 2019 verzamelde Bruce Springsteen de leden van de E-Street Band in zijn studio in New Jersey om iets te doen dat ze sinds hun mijlpaal 'Born In The USA' (1984) niet meer hadden gedaan: samen opnemen, live, in slechts een paar dagen. Om deze opnames van het binnenkort te verschijnen album Letter To You te documenteren filmde regisseur Thom Zimny (die eerder met Springsteen werkte aan de ‘Western Stars’ -film van 2019) waarbij hij de oude vrienden en bandleden in hun natuurlijke omgeving vastlegde. Check hier de trailer…

Rock
Kings Of Leon: De troonsbestijging(1)

Het was even stil rond Kings Of Leon, maar op 5 maart 2021 komt een nieuw album uit van de Amerikaanse rockband: When You See Yourself. Goed nieuws natuurlijk. Het is dan ook de perfecte aanleiding voor een tweedelig overzicht van de platen waarmee de groep vanuit Nashville, Tennessee de wereld veroverde. In deze eerste aflevering de albums waarmee het allemaal begon: Youth & Young Manhood (2003), Aha Shake Heartbreak (2004) en Because Of The Times (2007).

Rock
Interview met Kings Of Leon

We spraken Kings drummer Nathan Followill over het nieuw te verschijnen album, de gevolgen van de coronacrisis, het vaderschap en nog veel meer.

2000s
Het verhaal achter Dandy Warhols' Bohemian Like You

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Dandy Warhols' Bohemian Like You uit 2001. 

2000s
Weezer - Pork and Beans (2008)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Weezer's Pork and Beans uit 2008.

Nederpop
Ten Sharp: de eeuwigheidswaarde van ‘You’

Het Nederlandse duo Ten Sharp scoorde in 1991 een Europese hit met het nummer You. Het staat prominent op de compilatie Their Ultimate Collection die onlangs uit is gekomen. Al hadden ze succes met andere songs, Ten Sharp zal toch altijd herinnerd worden dankzij dat ene liedje. Zanger Marcel Kapteijn en toetsenist Niels Hermes over de hit waar ze eigenlijk niet meer op gerekend hadden.

Bekijk ook