WE
Rock
Blood, Sweat & Tears

Alles wat je wilt weten over de carriere van Blood, Sweat & Tears.

Various
De grenzeloze invloed van Kraftwerk

In de vele reacties die volgden op het overlijden van Florian Schneider van Kraftwerk, werd consequent benadrukt hoe immens de invloed van zijn band was geweest op de muziek van de afgelopen decennia. Van popster David Bowie, zanger Ian Curtis van Joy Division tot hip-hop grootheid Jay-Z en mega-act Coldplay: verschillende generaties muzikanten werden geïnspireerd door dat mysterieuze kwartet uit Düsseldorf.

2000s
Fatboy Slim's Weapon Of Choice uit 2001

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Fatboy Slim’s Weapon Of Choice van het album Halfway Between the Gutter and the Stars uit 2001.

 

2000s
Weezer - Pork and Beans (2008)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Weezer's Pork and Beans uit 2008.

Various
Postuum album Prince Welcome 2 America aangekondigd
Soul/Funk
Prince: tijdloos na tien jaar

In 2010 werkte Prince, samen met zijn New Power Generation, aan een album dat een jaar later uit moest komen: Welcome 2 America. De tournee met diezelfde naam ging destijds van start, maar om onopgehelderde redenen werd de plaat door Prince zelf rücksichtslos geschrapt. Nu, tien jaar na dato komt het alsnog uit. Over de sessies, de songs en het lot van het album een gesprek met NPG-toetsenist en producer Morris Hayes.

Singer-song
Nieuwe single en album Adele

Op 19 november verschijnt 30, het nieuwe album van Adele. Dat kondigde de zangeres woensdag aan op social media. 30, het vierde album van Adele, is volgens de zangeres een verslag van de meest turbulente periode uit haar leven. Vandaag verscheen de eerste single en video van het album: Easy On Me.

Various
Nieuwe Releases week 1

Wat is er nieuw deze week op muzikaal gebied?

Various
Nieuwe plaatjes van 11 februari

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 11 februari.

Rock
Nieuwe Plaatjes van 18 februari

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 18 februari.

Various
Nieuwe Plaatjes 25 februari

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 25 februari.

Various
Nieuwe plaatjes 4 maart

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 4 maart.

Various
Nieuwe Plaatjes 18 maart

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 18 maart.

Various
Nieuwe Plaatjes

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. In deze aflevering de releases van de maand september.

2010s
Arcade Fire - Op weg naar WE

Vanwege de bonte mix van stijlen is de band op papier een marketingtechnische nachtmerrie, maar Arcade Fire ontpopte zich juist tot een van de meest succesvolle Canadese acts van de afgelopen decennia. Vrijwel elke plaat werd overladen met awards en haalde moeiteloos de eerste plaats van de albumlijsten. Wereldwijd wordt er dan ook reikhalzend uitgekeken naar het zesde werkstuk WE, dat op 6 mei 2022 in de winkel ligt.

Rock
Rockgeschiedenis tijdens de Taylor Hawkins tribute

Afgelopen zaterdag werd de op 25 maart overleden Foo Fighters drummer Taylor Hawkins geëerd door een keur aan beroemde artiesten en familieleden. Legacy volgster Lobke was erbij en schreef een verslag.. 

Foto: Mauricio Santana

Bekijk ook