Verzamelaar
Various
De verzamelaar: Henry Rollins

Henry Rollins ging de wereld te lijf als de zanger van de hardcore band Black Flag. Hij vervolgde zijn muzikale weg met zijn eigen Henry Rollins Band. In latere jaren verkocht hij theaters uit met zijn spoken word performances. De onvermoeibare Amerikaan is daarnaast acteur, auteur, columnist, uitgever, journalist, activist en radiomaker. Wat hij doet, doet hij altijd met een totale overgave. Met die passie verzamelt hij ook muziek.

Rock n Roll
De verzamelaar: Little Steven

De wereld leerde Steven van Zandt alias Little Steven alias Miami Steve op verschillende manieren kennen. Hij is de gitarist en een van de oorspronkelijke leden van Bruce Springsteens’ E Street Band. In The Soprano’s, volgens velen een van de beste televisieseries aller tijden, speelde hij de clubeigenaar Silvio Dante. Hij is de initiator van het Wicked Cool Records label en Little Steven’s Underground Garage radiostation. Little Steven richtte daarnaast de Rock and Roll Forever Foundation op, waarmee jongen mensen in contact worden gebracht met de historie van popmuziek. Hij is ook nog eens een succesvol soloartiest, wiens optredens en albums unaniem geprezen worden. Little Steven koestert zijn muziekcollectie, al heeft hij te weinig tijd om er vaak naar te luisteren.

Various
De verzamelaar: Miriam Linna

Decennialang waren Miriam Linna en Billy Miller het coolste stel in de rock-‘n-roll. Hun collectie singles, concertposters, paperbacks, magazines en andere popcultuur memorabilia had legendarische dimensies aangenomen. In 1986 begonnen ze het Norton label. Hun releases, veelal obscure rock-‘n-roll, rhythm-‘n-blues en garagerock, worden gekoesterd door verzamelaars over de hele wereld. De afgelopen tien jaar kreeg Miriam echter een paar enorme klappen te verwerken. In oktober 2012 werd het pakhuis van het label ernstig beschadigd door de orkaan Sandy, waarbij een aanzienlijk deel van de catalogus en het archief verloren ging. Op 13 november 2016 overleed haar partner Billy Miller na een lang ziekbed. Miriam Linna is echter vastbesloten hun levenswerk voort te zetten.

Bekijk ook