Soul
Soul/Funk
Aretha Franklin

Alles wat je wilt weten over de carriere van Aretha Franklin.

Various
All Out Legacy 2021

From the birth of Rock ’n’ Roll to hippies and Woodstock to soul, disco, rock, funk, punk, new wave to the diverse 80’s, to boy bands, girl groups, grunge, pop, r & b, hip hop and to the years that drove electronic music and indie rock into mainstream. This is for the real music lover. March 2021 Edition.

Soul/Funk
Soul Classics

From mid sixties soul to seventies soul to the early eighties..Soul music all night long

Soul/Funk
De tijdloze soulklassieker: Marvin Gaye – What’s Going On

Het is op 21 mei precies vijftig jaar geleden dat What’s Going On verscheen, het elfde album van de Amerikaanse soulzanger Marvin Gaye. Het is een indringend portret van een diep verdeeld Amerika, gezien door de ogen van een Vietnamveteraan. In muzikaal opzicht is het een meesterwerk, de onderliggende boodschap is nog altijd actueel. What’s Going On geldt inmiddels als een van de beste soulalbums aller tijden.

Soul/Funk
De tien van... Philly Soul

De eerste helft van de jaren zeventig werden de internationale dansvloeren gedomineerd door de weelderig klinkende soul zoals die in Philadelphia gemaakt werd. De platen van acts als Billy Paul, The O’Jays, The Jacksons, The Three Degrees, Harold Melvin & The Blue Notes, Patti Labelle, Lou Rawls en Teddy Pendergrass kwamen uit via Philadelphia International Records. Het label werd vijftig jaar geleden opgericht. 

Soul/Funk
Profiel: James Brown, Godfather of soul

Op eerste kerstdag 25 december 2006, precies 15 jaar geleden, blies de 73-jarige James Brown zijn laatste adem uit. Het was het einde van een veelbewogen leven, waar de schandalen nooit ver weg waren. Hij was vooral een van de meest opwindende en invloedrijke performers die de popmuziek heeft voortbracht. James Brown was ook nog eens een onvermoeibaar strijder voor de rechten van zwart Amerika. Want: ‘say it loud – I’m black and I’m proud!’

 

 

Various
Grunge...en wat verder ter tafel kwam

Grunge en wat verder ter tafel kwam..

Soul/Funk
Ferry Maat's Soul Show

De gouden jaren van de Nederlandse popradio

Het kan bijna niet anders of iedereen van een zekere leeftijd zal wel eens met lichte weemoed terugdenken aan de jaren waarin op Hilversum 3, zoals de nationale popzender ooit heette, spannende radio werd gemaakt. Nieuwe platen en onbekend talent kregen er een kans, de deejays hadden de vrije hand en over luistercijfers leek niemand zich te bekommeren. Vandaag blikken we terug op de Soulshow, samen met Ferry Maat. Op donderdagavond 24 februari a.s. maakt het programma een eenmalig comeback de nationale radio, als onderdeel van Wout2Day op NPO Radio 2 van Wouter van der Goes.

Soul/Funk
De tien van... Aretha Franklin

Vrijwel alles wat Aretha Franklin van 1967 tot het begin van de jaren 70 op de plaat zette, was een instant klassieker. De onbetwiste Queen of Soul zong voor die tijd, maar ook daarna nog een groot aantal onvergetelijke liedjes. Vijfentwintig maart zou ze tachtig jaar zijn geworden. Daarom hebben we tien van die tijdloze soulpareltjes geselecteerd.

Bekijk ook