Songs
Various
Fight The Power!

Sinds de dood van George Floyd staan de grote Amerikaanse steden in brand. De taferelen van protest en geweld doen denken aan die van de late jaren zestig of de vroege jaren negentig, toen geweld tegen zwarte burgers ook al heftige reacties opriepen. De geest van die turbulente tijden werd door de jaren heen verwoord door onder anderen Sam Cooke, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Public Enemy en Rage Against The Machine. Een overzicht van vijftien indringende songs, voortgekomen uit het zwarte protest.

90s
Classic Album: Depeche Mode - Songs Of Faith And Devotion

Feedbackgitaren, gospelachtige koren en op Nine Inch Nails geïnspireerde electro: in 1993 laat Depeche Mode een nieuwe kant van zich horen met Songs Of Faith And Devotion. Wat weten we zoal van het album?

Various
Born In The USA: Popsongs in de Amerikaanse presidentsverkiezingen

De Amerikaanse verkiezingsstrijd is inmiddels in volle hevigheid losgebarsten. De beide kandidaten gooien alles in de strijd om de harten van de kiezers te winnen. Muziek is daarbij een beproefd middel. Het juiste liedje kan de toon van een campagne zetten. De verkeerde keuze kan echter ook dramatisch uitpakken. Joe Biden kreeg onlangs van Bruce Springsteen The Rising aangereikt. De playlist van president Donald Trump levert vooral protesten van de betreffende artiesten op. Muziek en politiek: het is al decennia een moeizaam huwelijk.

90s
Top 40 Hitdossier: Los Del Rio - Macarena (Bayside Boys Remix) (1996)

De Spanjaarden Antonio Romero Monge en Rafael Ruiz Perdigones werken al sinds 1962 samen. De jeugdvrienden doen dat in eerste instantie als flamenco duo waarmee ze de typisch Spaanse muziek onder de aandacht van hun publiek brengen. Tijdens een bezoek aan Venezuela raakt de dan 45-jarige Antonio onder de indruk als hij een meisje ziet dansen in een discotheek. Dat meisje was Diana Patricia. Met haar in zijn achterhoofd schrijft hij dan Macarena. De titel ontleent hij aan een van de acht wijken van Sevilla die is vernoemd naar de heilige maagd Macarena. Veel in het zuiden van Spanje woonachtige katholieken vernoemen hun kind naar haar. Ook groeit Macarena uit tot een metafoor voor een prachtig meisje.

Various
De 25 populairste liedjes intro's

Vorige week vroegen we de Legacy volgers wat hun favoriete liedjes intro is. De reacties waren overweldigend. We telden de keren dat het nummer en de band /artiest genoemd werden en de keren dat er reactie op werd gegeven. Zo kwamen we tot de 25 populairste liedjes intro’s van dit moment volgens de Legacy of Music community..

Bekijk ook