Prince
Soul/Funk
Prince

Alles wat je wilt weten over de carriere van Prince.

Soul/Funk
Prince: Muziek als medicijn

Prince zei ooit dat muziek hem in emotioneel opzicht hielp om gefocust te blijven. “Het is het beste medicijn in de wereld.” 

Various
Postuum album Prince Welcome 2 America aangekondigd
Soul/Funk
Prince: tijdloos na tien jaar

In 2010 werkte Prince, samen met zijn New Power Generation, aan een album dat een jaar later uit moest komen: Welcome 2 America. De tournee met diezelfde naam ging destijds van start, maar om onopgehelderde redenen werd de plaat door Prince zelf rücksichtslos geschrapt. Nu, tien jaar na dato komt het alsnog uit. Over de sessies, de songs en het lot van het album een gesprek met NPG-toetsenist en producer Morris Hayes.

Soul/Funk
Welcome 2 America: Postume parel van Prince

Welcome 2 America is een album waar je al vanaf de eerste tonen ingetrokken wordt. Het opent met het titelnummer. Een aanstekelijk basloopje van Tal Wilkenfeld is de basis voor de tekst van Prince. In sobere bewoordingen schetst hij een Amerika dat gedomineerd wordt door alom aanwezige technologie, leugenachtige politici en een decadente celebritycultuur (‘everybody and their mama got a sex tape’). Woorden die alleen maar aan betekenis gewonnen hebben sinds ze uit zijn pen vloeiden.  

90s
1991 - het beste popjaar ooit?

Er is weinig nostalgie voor nodig om 1991 als een geweldig popjaar te zien. Gitaarmuziek domineerde dankzij grungebands als Pearl Jam, Soundgarden en Nirvana als nooit tevoren. DE klassieke bezetting van Queen leverde met Innuendo een indrukwekkende zwanenzang af, Voor Metallica brak met ‘The Black Album’ juist een nieuw succesvol tijdperk aan, terwijl Massive Attack de trip-hop groot maakte met hun Blue Lines. Dan waren er nog de albums van R.E.M., Prince, U2, A Tribe Called Quest, Red Hot Chili Peppers en My Bloody Valentine en… en…

Soul/Funk
Prince and The Revolution: het legendarische Syracuse optreden

Prince And The Revolution: Live at Syracuse ging halverwege de jaren tachtig de geschiedenis in als een van de meest opwindende concertregistraties ooit.. Let’s Go Crazy!

Soul/Funk
De tien van... Prince

Deze week zou Prince 64 jaar zijn geworden en verscheen Prince and the Revolution: Live, de registratie van een legendarisch optreden uit 1985. Een mooi moment om 10 van de beste songs van Prince op een rijtje te zetten.

Bekijk ook