Pearl Jam
Rock
Pearl Jam: het stormachtige succes in tien studioalbums samengevat

Aanstaande dinsdag 12 juni en woensdag 13 juni speelt de Amerikaanse grungerockband Pearl Jam in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. Legacy zette alvast een paar bijzondere feiten van alle tien studioalbums voor je op een rij om in de sfeer te komen.

Rock
Pearl Jam: het succes in tien studioalbums samengevat

Op 22 & 23 juli 2020 doet de band Nederland aan en treedt het op in de Ziggo Dome te Amsterdam. Pearl Jam: het succes in tien studioalbums samengevat.

Pearl Jam

Het beste van Pearl Jam in één lijst.

2000s
Eddie Vedder's Hard Sun (2007)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Eddie Vedder's Hard Sun (2007) bekend van de film Into The Wild. 

90s
Pearl Jam: Ten 30 jaar jong

Het is altijd even slikken. Een album dat gevoelsmatig nog niet zo verschrikkelijk lang geleden verschenen is, blijkt plotseling aan het 30-jarig jubileum toe te zijn. Zoals in het geval van Ten, het debuut van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. In het licht van het latere succes is het ook lastig voor te stellen dat de media en zelfs de eigen platenmaatschappij aanvankelijk weinig vertrouwen hadden in het potentieel van de jonge band uit Seattle. Pas een half jaar en veel opwindende optredens later viel overal een kwartje en groeide Pearl Jam uit tot de internationale top-act die het nog altijd is.

90s
Het album dat alles veranderde

Op 24 september 1991 verscheen Nevermind, het tweede album van de Amerikaanse band Nirvana. Het was een plaat die in een klap alles veranderde. De gitaar kreeg weer een plaats midden in de popmuziek. Het modebeeld werd erdoor veranderd. Een hele generatie oudere bands had afgedaan. Heel even was Seattle de stad waar het allemaal om draaide.  

90s
MTV Unplugged: de naakte essentie

Er was een tijd dat de M van MTV nog echt betekenis had en de zender een dagelijks een lawine aan videoclips, nieuwtjes en concertregistraties over ons uitstortte. De MTV Unplugged reeks is misschien wel het mooiste dat die bloeitijd van de muziekzender opleverde. De instrumentale beperking bracht juist het beste in artiesten en bands naar boven. De akoestische concertreeks kwam zo'n dertig jaar geleden op gang. Een aantal onvergetelijke optredens op een rijtje gezet.

Grunge
Leden van Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden vormen supergroep

Nirvana-bassist Kris Novoselic, Pearl Jam-drummer Matt Cameron en Soundgarden-gitarist Kim Thayil hebben zich verenigd in een nieuwe band genaamd 3rd Secret.

Bekijk ook