Paul Simon
Singer-song
Hoe Paul Simon’s Graceland tot stand kwam

Paul Simon’s Graceland, het levendige album dat in augustus 1986 werd uitgebracht, is een van de meest geliefde albums in de popgeschiedenis. Hoe kwam Paul Simon op het idee om een album op te nemen met Zuid-Afrikaanse muzikanten?

50 jaar Bridge Over Troubled Water

Op 26 januari is het 50 jaar geleden dat Bridge Over Troubled Water verscheen, het alom erkende meesterwerk van het Amerikaanse popduo Simon & Garfunkel. Ondanks de stroeve onderlinge verhoudingen, lukte het de twee om daarmee het beste album uit hun loopbaan te maken. Ook het commerciële succes wat immens: zowel het album zelf als het epische titelnummer schoten wereldwijd door naar de eerste plaats van de hitlijsten. Het werd ondanks indrukwekkende verkoopcijfers en de juichende recensies het allerlaatste gezamenlijke album van het tweetal. Een terugblik op een zwaarbevochten zwanenzang.

Various
Concert New York in teken van einde lockdown stilgelegd om orkaan

Naar schatting 60.000 mensen zijn zaterdag (lokale tijd) afgekomen op een groot popconcert in Central Park in New York. Het concert vond plaats om het naderende einde van de lockdown in de miljoenenstad te vieren.

Singer-song
Verwacht: nieuw album Paul Simon

Het idee voor Seven Psalms kwam in 2019 tot Paul Simon via een droom. In de periode daarna werd de Amerikaanse zanger, muzikant en componist regelmatig vroeg wakker en de teksten kwamen als bijna vanzelf tot hem. Het album dat dit opleverde, komt op 19 mei uit. 

Singer-song
De tien van...Paul Simon
Singer-song
Paul Simon: Grenzeloos genie

Paul Simon is in de eerste plaats de zanger, componist en muzikant die de wereld verrijkte met zijn geweldige songs. Hij deed dat onder eigen naam en eerder als de helft van het duo Simon & Garfunkel. Hij heeft nog veel meer betekend. Als een echte pionier adopteerde hij invloeden uit alle windstreken: van Latijns-Amerika tot Afrika. Vanwege zijn nieuwe album Seven Psalms een terugblik op een unieke loopbaan van de inmiddels 81-jarige Paul Simon.

 

Foto: Jake Edwards

Bekijk ook