No Nukes
60s/70s
1979 No Nukes concertfilm van Bruce Springsteen & The E-Street Band aangekondigd

Sony Music Entertainment maakt vandaag bekend dat Bruce Springsteen’s Legendary 1979 No Nukes Concerts op 19 november zal verschijnen op CD-DVD, CD-Blu-Ray en LP. Verder zal de film wereldwijd beschikbaar zijn in HD voor digitale download op 16 november en voor digitale verhuur op 23 november.

Rock
Bruce Springsteen en het No Nukes Festival (part 1)

In september 1979 traden Crosby, Stills & Nash, Jackson Browne, Bonnie Raitt, James Taylor, Carly Simon, Chaka Khan, The Doobie Brothers, Raydio, Tom Petty & The Heartbreakers en anderen op tijdens een serie van vijf No Nukes concerten in de Madison Square Garden in New York. Het was echter het optreden van Bruce Springsteen & The E Street Band dat een legendarische status kreeg. Dat daar 42 jaar later nog niets op af te dingen is, bewijst de registratie die deze week uitkomt. Alleen, waar draaide het tijdens het festival ook alweer precies om?

Rock n Roll
De legendarische No Nukes optredens van Springsteen en de E-Street Band

De onlangs uitgebrachte concertregistratie The Legendary 1979 No Nukes Concerts geeft een uniek beeld van Bruce Springsteen & The E Street Band op hun absolute top. Slechts een paar songs verschenen destijds op film en vinyl, het grote publiek krijgt nu pas de kans om echt te zien waar de optredens hun legendarische status aan ontleenden. Terwijl hij het affiche met de supersterren van zijn tijd deelde, stalen ‘The Boss’ en zijn onafscheidelijke band de show.

Bekijk ook