Nirvana
Rock
Foo Fighters: Leven na Nirvana

De dood van Kurt Cobain betekende in april 1994 het vanzelfsprekende einde van de band Nirvana. Niemand die hoge verwachtingen koesterde over de muzikale toekomst van de achterblijvers, bassist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl. In het geval van die eerste kwamen die voorspellingen heel aardig uit, maar tot verrassing van velen groeide Dave Grohl als gezicht van de Foo Fighters uit tot een van de grootste rocksterren van de afgelopen dertig jaar. 25 jaar geleden dook hij de studio in om moederziel alleen zijn debuut op te nemen.

Rock
Foo Fighters

Alles wat je wilt weten over de carriere van Foo Fighters.

Rock
Foo Fighters – Foo Fighters (1995)

Nadat de dood van zanger-gitarist Kurt Cobain in 1994 het onvermijdelijke einde van Nirvana had betekend, gaven weinigen een dubbeltje voor de muzikale toekomst van de twee achterblijvers: Krist Novoselic en Dave Grohl. Wat de bassist betreft kwam die voorspelling aardig uit, maar de drummer verraste de wereld al een jaar later met een eenmansplaat vol absolute topsongs. Als het gezicht van zijn band de Foo Fighters groeide de sympathieke Dave Grohl zelfs uit tot een alom bewonderde rockster.

Rock
Foo Fighters: There's Nothing Left To Lose (1999)

Foo Fighters was met het tweede album The Colour And The Shape wereldwijd doorgebroken. Ondanks het enorme succes wilde het maar niet rustig worden in en rond de band van frontman Dave Grohl. Uit alle turbulentie kwam wel weer een nieuwe prachtplaat voort: There Is Nothing Left To Lose, het derde werkstuk van de Foo Fighters met daarop topnummers als Learn To Fly, Stacked Actors en Generator.

Bekijk ook