Nieuw album
Rock
Kings Of Leon: De troonsbestijging(1)

Het was even stil rond Kings Of Leon, maar op 5 maart 2021 komt een nieuw album uit van de Amerikaanse rockband: When You See Yourself. Goed nieuws natuurlijk. Het is dan ook de perfecte aanleiding voor een tweedelig overzicht van de platen waarmee de groep vanuit Nashville, Tennessee de wereld veroverde. In deze eerste aflevering de albums waarmee het allemaal begon: Youth & Young Manhood (2003), Aha Shake Heartbreak (2004) en Because Of The Times (2007).

Rock
De albums van Foo Fighters

Op het lijstje ‘albums waar we met z’n allen enorm naar uitkijken’ prijkte al heel lang Medicine At Midnight. Op vrijdag 5 februari, was het eindelijk zover en verscheen het tiende album van Foo Fighters. We blikken terug op de platen die er aan voorafgingen. En natuurlijk een impressie van het splinternieuwe Medicine At Midnight.

Rock
Interview met Foo Fighters' Dave Grohl

Medicine At Midnight, het tiende album van Foo Fighters, is sinds vorige week uit. Het mag inmiddels een doorslaand succes genoemd worden. De recensies zijn uitgesproken positief, terwijl het wereldwijd hoog de albumlijsten inschoot. In Australië, België, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Engeland en in ons eigen Nederland bereikten Dave Grohl en zijn mannen zelfs de eerste plaats. En dat met een album waarop de band nieuwe wegen verkende. Zanger en gitarist Dave Grohl over Medicine At Midnight.

Rock
Exclusieve versie van het nieuwe John Mayer album Sob Rock voor Legacy volgers

Op 16 juli brengt John Mayer zijn achtste studioalbum uit, getiteld Sob Rock. Het is Mayer's eerste album sinds zijn laatst uitgebrachte plaat in 2017, The Search For Everything. Inmiddels is de eerste single van Sob Rock: Last Train Home hard op weg een hit te worden. 

 

 

Rock
Het 14e werkstuk van de Manic Street Preachers: The Ultra Vivid Lament

Het is alweer bijna dertig jaar geleden dat Manic Street Preachers de muziekwereld binnen  denderden met Generation Terrorists. De uit Wales afkomstige band bleef zich na dat overrompelende debuut uit 1992 ontwikkelen, zowel muzikaal als tekstueel. Zo staat ook het 14e werkstuk The Ultra Vivid Lament weer vol prachtige songs en teksten die hout snijden. En er zijn een paar geslaagde gastrollen. Het album is vandaag uitgekomen.

Various
Jean-Michel Jarre: ‘Het begin van een nieuw tijdperk’

Op 31 december 2020 sloot synthesizerpionier Jean-Michel Jarre het jaar af met een heel bijzondere show. Het publiek werd onthaald op een virtuele ervaring waarbij een avatar van de Fransman optrad met als decor de Notre Dame kathedraal in Parijs. In een studio elders speelde hij wel live alle muziek. Het unieke streaming optreden werd inmiddels wereldwijd door 75 miljoen mensen bekeken. Een registratie kwam onlangs ook uit op cd, blu-ray en vinyl. De titel: Welcome To The Other Side. Een gesprek met een muzikant die zichzelf blijft vernieuwen. “Een artiest is het aan zichzelf verplicht om vooruit te blijven kijken.”

Singer-song
Nieuwe single en album Adele

Op 19 november verschijnt 30, het nieuwe album van Adele. Dat kondigde de zangeres woensdag aan op social media. 30, het vierde album van Adele, is volgens de zangeres een verslag van de meest turbulente periode uit haar leven. Vandaag verscheen de eerste single en video van het album: Easy On Me.

2010s
Adèle 30: Naakte emoties

Als een zangeres die zich altijd door het eigen leven laat inspireren, had Adele weer materiaal genoeg voor haar nieuwe album. Ze werd moeder, scheidde van haar echtgenoot Simon Konecki en alle besognes werden gretig verslagen door de internationale roddelpers. Het leidde tot haar vierde album 30, waarop ze soms pijnlijk openhartig is. De titel is, net zoals de voorgangers 19, 21 en 25, een verwijzing naar haar leeftijd. Al is de Britse zangeres inmiddels 33 jaar.

Soul/Funk
Profiel: Alicia Keys

Alicia Keys wordt met recht een ‘moderne Renaissance-vrouw’ genoemd – winnaar van vijftien Grammy Awards, film- televisie- en theatermaker, activiste met onder meer non-for-profit Keep a Child Alive, auteur van stripboek Girl on Fire (dat maart 2022 uitkomt) en oprichter van wellnesslabel Keys Soulcare. Sinds haar doorbraak in 2001 met album Songs in A Minor op twintigjarige leeftijd heeft ze meer dan veertig miljoen platen verkocht. Haar nieuwste album Keys lijkt een ‘full circle’-moment voor de singer-songwriter persoonlijk. Ze weet wie ze is en maakt geen enkele concessies meer in haar muziek en manier van zijn. 

Rock
Midnight Oil: Nog Een Keer Vlammen

Midnight Oil werd in Nederland vooral bekend dankzij het nummer Beds Are Burning, waarmee in de zomer van 1987 een top 3-hit gescoord werd. Toch bestaat de band, inclusief een korte aanloop, alweer vijftig jaar. Het is een Australisch instituut dat op 18 februari 2022 met Resist het allerlaatste album ooit uitbrengt. Een gesprek met de karakteristieke zanger Peter Garrett over dat naderende afscheid. 

De basis voor de band werd al gelegd in 1972, al noemde het stel zich aanvankelijk Farm. Vier jaar later ging de band rond zanger Peter Garrett verder als Midnight Oil. De band maakte in eigen land in eerste instantie vooral naam als een opwindende live act, waarbij talloze clubs en kroegen in de Australische ‘outback’ plat gespeeld werden. Een bikkelharde leerschool die zich terugbetaalde. Terwijl de mainstream media aanvankelijk niets moest hebben van de rockband en zijn karakteristieke, kale frontman, werd in 1984 het album Red Sails In The Sunset dan toch een nationaal succes.

Bekijk ook