Michael Jackson
Pop
Classic Single: Billie Jean van Michael Jackson

Het album Thriller dat eind November 1982 verschijnt, wordt vooraf gegaan door de single The Girl is Mine, het duet tussen Jackson en Paul McCartney. De single brengt enig succes. Na de feestdagen van 1982 brengt Jackson’s platenlabel de baanbrekende single Billie Jean uit.

Pop
Michael Jackson’s Smooth Criminal dansmove verklaard…

Hoe kon Michael Jackson in de clip van Smooth Criminal zover voorover buigen zonder te vallen?

80s
Michael Jackson's Thriller video

Op 30 November 1982 verscheen het album Thriller van de King of Pop - Michael Jackson. Het zou het best verkopende album in de geschiedenis van de popmuziek worden. Naast de single van Thriller verschenen maar liefst zes andere singles van de negen tracks die zich op het album bevonden. De zevende en laatste verscheen een jaar na de release van het album Thriller. De single ging gepaard met de iconische videoclip van het nummer...

Pop
Thriller: een muzikale en culturele game changer

Thriller is het best verkochte album aller tijden en leverde liefst zeven top 10 hits op. Toch is de zesde soloplaat van Michael Jackson veel meer dan een verzameling indrukwekkende statistieken. Het album dat deze maand precies 40 jaar geleden verscheen was een muzikale en culturele game changer.

 

Photo: Dick Zimmerman

Pop
De tien van... Michael Jackson

Het is deze week 40 jaar geleden dat Thriller verscheen. Het album van Michael Jackson zette de muziekwereld in vuur en vlam. Het groeide uit tot de best verkochte popplaat aller tijden. Een aantal nummers van Thriller heeft natuurlijk ook een plekje gekregen in.. De tien van Michael Jackson.

Bekijk ook
Spotlight
The Silverchair Collection

PRE-ORDER NOW: https://sound-factory.nl/collections/silverchair?

Australisch rocktrio terug op vinyl  

Silverchair geldt nog altijd als een van de grootste succesverhalen die de Australische rockwereld ooit voortbracht. In de periode dat het trio actief is, verkoopt het ruim 10 miljoen albums. Het hele oeuvre van de band, zowel de albums als de EP’s, wordt als The Silverchair Collection in delen (opnieuw) op vinyl uitgebracht. Het debuut Frogstomp uit 1995 komt op 17 juni uit. Op 12 augustus volgen de vier gerelateerde EP’s Tomorrow, Pure Massacre, Israel’s Son en Shade.