Hitdossier Top 40
60s/70s
Top 40 Hitdossier: Scott McKenzie - San Francisco (Be Sure to Wear [Some] Flowers in Your Hair)

De Nederlandse Top 40 is altijd de meest toonaangevende hitlijst van ons land geweest. Vanaf het prille begin op 2 januari 1965 tot vandaag de dag bereikten 800 hits daarin de felbegeerde eerste plaats. Het binnenkort te verschijnen boek: 800x Top 40 Nummer 1 vertelt de verhalen achter deze hits. Ze werden gekoesterd, omarmd en bejubeld maar ook verafschuwd en bekritiseerd. Een bont gezelschap van acts, variërend van regelrechte recordhouders als The Beatles, Marco Borsato en Rihanna tot obscure en al vele jaren vergeten eendagsvliegen. Dit boek neemt je mee naar het hoe en waarom van al deze hits en hun achtergronden. Alle singlehoesjes zijn in kleur afgebeeld. 800 x Top 40 Nummer 1 werd samengesteld en geschreven door Top 40-ambassadeur Harry Denekamp in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40. Check de vraag onderaan dit artikel en maak kans op een gratis exemplaar.

90s
Top 40 Hitdossier: Dr. Alban's It's My Life

Alban Uzoma Nwapa is geboren in Nigeria maar besloot op 23-jarige leeftijd te verhuizen naar Zweden. Om zijn studie tandheelkunde te kunnen bekostigen stond hij in de avonden in de clubs van Stockholm te draaien waar hij als dj geld bij wist te verdienen. Tijdens die optredens deinsde hij er niet voor terug om ook mee te zingen. In die periode kreeg hij zijn bijnaam, Dr. Alban.

90s
Top 40 Hitdossier: Lou Bega - Mambo no.5 ( A Little Bit Of..)

De Top 40 Hitdossier zomerhit van deze week is Mambo no.5 van Lou Bega. In het boek 800x Nummer 1 in de Top 40 beschrijft auteur Harry Denekamp hoe de zomerhit van 1999 tot stand kwam..

Bekijk ook