Grunge
Rock
Chris Cornell: stem van een generatie

Chris Cornell, zanger van de grungebands Soundgarden, Audioslave en Temple Of The Dog, overleed in 2017 en was slechts 52 jaar oud. Het nieuws over de vertolker van liedjes als Black Hole Sun, Like A Stone en Hunger Strike sloeg in als een bom. Cornell wordt tegenwoordig nog steeds beschouwd als de stem van de grungegeneratie.

Various
All Out Legacy 2021

From the birth of Rock ’n’ Roll to hippies and Woodstock to soul, disco, rock, funk, punk, new wave to the diverse 80’s, to boy bands, girl groups, grunge, pop, r & b, hip hop and to the years that drove electronic music and indie rock into mainstream. This is for the real music lover. March 2021 Edition.

90s
Pearl Jam: Ten 30 jaar jong

Het is altijd even slikken. Een album dat gevoelsmatig nog niet zo verschrikkelijk lang geleden verschenen is, blijkt plotseling aan het 30-jarig jubileum toe te zijn. Zoals in het geval van Ten, het debuut van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. In het licht van het latere succes is het ook lastig voor te stellen dat de media en zelfs de eigen platenmaatschappij aanvankelijk weinig vertrouwen hadden in het potentieel van de jonge band uit Seattle. Pas een half jaar en veel opwindende optredens later viel overal een kwartje en groeide Pearl Jam uit tot de internationale top-act die het nog altijd is.

90s
Het album dat alles veranderde

Op 24 september 1991 verscheen Nevermind, het tweede album van de Amerikaanse band Nirvana. Het was een plaat die in een klap alles veranderde. De gitaar kreeg weer een plaats midden in de popmuziek. Het modebeeld werd erdoor veranderd. Een hele generatie oudere bands had afgedaan. Heel even was Seattle de stad waar het allemaal om draaide.  

90s
1991 - het beste popjaar ooit?

Er is weinig nostalgie voor nodig om 1991 als een geweldig popjaar te zien. Gitaarmuziek domineerde dankzij grungebands als Pearl Jam, Soundgarden en Nirvana als nooit tevoren. DE klassieke bezetting van Queen leverde met Innuendo een indrukwekkende zwanenzang af, Voor Metallica brak met ‘The Black Album’ juist een nieuw succesvol tijdperk aan, terwijl Massive Attack de trip-hop groot maakte met hun Blue Lines. Dan waren er nog de albums van R.E.M., Prince, U2, A Tribe Called Quest, Red Hot Chili Peppers en My Bloody Valentine en… en…

Various
Grunge...en wat verder ter tafel kwam

Grunge en wat verder ter tafel kwam..

Grunge
Leden van Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden vormen supergroep

Nirvana-bassist Kris Novoselic, Pearl Jam-drummer Matt Cameron en Soundgarden-gitarist Kim Thayil hebben zich verenigd in een nieuwe band genaamd 3rd Secret.

Bekijk ook