Greatest Hits
Rock
The White Stripes - Minder is meer

In februari 2011 maakte The White Stripes bekend definitief te stoppen. ‘Om uiteenlopende redenen’, lichtte het persbericht toe. ‘…Maar vooral om te koesteren wat zo mooi en speciaal aan de band was.’ Het was het passende einde van een duo waarin de passie voor de muziek en de integriteit waarmee die gespeeld werd altijd centraal stond. Aan zes baanbrekende albums, een stapel explosieve singles en een reeks onvergetelijke optredens over de hele wereld was simpelweg niets meer toe te voegen. Na veertien opwindende jaren was het tijd voor iets nieuws voor drummer Meg en zanger, gitarist en componist Jack White.

Rock
White Stripes' Seven Nation Army uit 2003

Een nieuwe serie: de 2000s Tuesday music video. Elke dinsdag in het jaar 2021 zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag: 49. White Stripes - Seven Nation Army (2003)

Rock
De tien van...The White Stripes

Vandaag, vrijdag 12 februari, komt The White Stripes Greatest Hits uit, het eerste, echte verzamelalbum van het Amerikaanse duo. Tien jaar lang waren Meg en Jack White dankzij hun explosieve optredens en altijd weer verrassende singles en albums een van de meest bijzondere rockacts van hun tijd. Het is ook alweer tien jaar geleden dat ze definitief hun eigen weg gingen. Gelukkig hebben we de muziek nog en die klinkt nog even vitaal en intens als destijds. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar favorieten. Die van ons hebben we alvast op een rijtje gezet.

Bekijk ook