Funk
50 jaar Bridge Over Troubled Water

Op 26 januari is het 50 jaar geleden dat Bridge Over Troubled Water verscheen, het alom erkende meesterwerk van het Amerikaanse popduo Simon & Garfunkel. Ondanks de stroeve onderlinge verhoudingen, lukte het de twee om daarmee het beste album uit hun loopbaan te maken. Ook het commerciële succes wat immens: zowel het album zelf als het epische titelnummer schoten wereldwijd door naar de eerste plaats van de hitlijsten. Het werd ondanks indrukwekkende verkoopcijfers en de juichende recensies het allerlaatste gezamenlijke album van het tweetal. Een terugblik op een zwaarbevochten zwanenzang.

Simon & Garfunkel: Het verhaal van Mrs. Robinson

In de slipstream van het succes van The Sound Of Silence kwam folkduo Simon & Garfunkel in 1968 met wederom een fraai album: Bookends. Het is het album met het beroemde liedje Mrs. Robinson. Wat is het verhaal achter het liedje? 

Various
All Out Legacy 2021

From the birth of Rock ’n’ Roll to hippies and Woodstock to soul, disco, rock, funk, punk, new wave to the diverse 80’s, to boy bands, girl groups, grunge, pop, r & b, hip hop and to the years that drove electronic music and indie rock into mainstream. This is for the real music lover. March 2021 Edition.

Soul/Funk
Profiel: James Brown, Godfather of soul

Op eerste kerstdag 25 december 2006, precies 15 jaar geleden, blies de 73-jarige James Brown zijn laatste adem uit. Het was het einde van een veelbewogen leven, waar de schandalen nooit ver weg waren. Hij was vooral een van de meest opwindende en invloedrijke performers die de popmuziek heeft voortbracht. James Brown was ook nog eens een onvermoeibaar strijder voor de rechten van zwart Amerika. Want: ‘say it loud – I’m black and I’m proud!’

 

 

Soul/Funk
Ferry Maat's Soul Show

De gouden jaren van de Nederlandse popradio

Het kan bijna niet anders of iedereen van een zekere leeftijd zal wel eens met lichte weemoed terugdenken aan de jaren waarin op Hilversum 3, zoals de nationale popzender ooit heette, spannende radio werd gemaakt. Nieuwe platen en onbekend talent kregen er een kans, de deejays hadden de vrije hand en over luistercijfers leek niemand zich te bekommeren. Vandaag blikken we terug op de Soulshow, samen met Ferry Maat. Op donderdagavond 24 februari a.s. maakt het programma een eenmalig comeback de nationale radio, als onderdeel van Wout2Day op NPO Radio 2 van Wouter van der Goes.

Bekijk ook