De tien van
2000s
De tien van… P!nk

In de onlangs verschenen documentaire All I Know wordt P!nk gevolgd terwijl ze met haar gezin de wereld over reist voor haar Beautiful Trauma World Tour in 2019. De film toont een nuchtere, vastberaden zangeres die schijnbaar moeiteloos zingt, ook tijdens acrobatische spektakelshows. Geen wonder dat ze al twee decennia tot de wereldtop van de popmuziek behoort. Een verkenning van haar muziek in tien nummers.

Rock n Roll
De tien van... Chuck Berry

“Als je rock-‘n-roll een andere naam moest geven, zou je het Chuck Berry kunnen noemen”, zei John Lennon ooit. Bob Dylan noemde de in 2017 overleden zanger, gitarist en songschrijver ooit de ‘Shakespeare van de rock-‘n-roll.’ The Beach Boys, The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Elvis Presley en talloze anderen coverden zijn songs. Chuck Berry is ook de gitarist wiens stijl nog altijd doorklinkt in de popmuziek, niet in de laatste plaats bij diezelfde nog altijd rondtoerende Rolling Stones. Omdat hij op 18 oktober 95 jaar geworden zou zijn, een lijstje van tien cruciale Chuck Berry songs.

2000s
De tien van... Shakira


Afgezien van nieuwe single Don’t Wait Up in juli 2021 is het rondom Shakira alweer een tijdje stil op muzikaal gebied. Wel viert de zangeres dit jaar het twintig-jarige jubileum van haar eerste Engelstalige album Laundry Service. Reden genoeg om haar tien beste songs voor je op een rij te zetten.

Soul/Funk
De tien van... Philly Soul

De eerste helft van de jaren zeventig werden de internationale dansvloeren gedomineerd door de weelderig klinkende soul zoals die in Philadelphia gemaakt werd. De platen van acts als Billy Paul, The O’Jays, The Jacksons, The Three Degrees, Harold Melvin & The Blue Notes, Patti Labelle, Lou Rawls en Teddy Pendergrass kwamen uit via Philadelphia International Records. Het label werd vijftig jaar geleden opgericht. 

Soul/Funk
De tien van... Alicia Keys

In afwachting van haar nieuwste album, KEYS, waarop ze een zeer persoonlijke, neo-soulvolle en verrassende sound laat horen, is het tijd voor een ‘trip down memory lane’. Met een overweldigende hoeveelheid hits, krijg je met deze top tien in ieder geval Alicia Keys’ veelzijdige talent mee. Het bracht haar niet voor niets 15 Grammy Awards.   

Bekijk ook