Dave Grohl
Rock
Foo Fighters: Leven na Nirvana

De dood van Kurt Cobain betekende in april 1994 het vanzelfsprekende einde van de band Nirvana. Niemand die hoge verwachtingen koesterde over de muzikale toekomst van de achterblijvers, bassist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl. In het geval van die eerste kwamen die voorspellingen heel aardig uit, maar tot verrassing van velen groeide Dave Grohl als gezicht van de Foo Fighters uit tot een van de grootste rocksterren van de afgelopen dertig jaar. 25 jaar geleden dook hij de studio in om moederziel alleen zijn debuut op te nemen.

Rock
Foo Fighters

Alles wat je wilt weten over de carriere van Foo Fighters.

Rock
Foo Fighters: There's Nothing Left To Lose (1999)

Foo Fighters was met het tweede album The Colour And The Shape wereldwijd doorgebroken. Ondanks het enorme succes wilde het maar niet rustig worden in en rond de band van frontman Dave Grohl. Uit alle turbulentie kwam wel weer een nieuwe prachtplaat voort: There Is Nothing Left To Lose, het derde werkstuk van de Foo Fighters met daarop topnummers als Learn To Fly, Stacked Actors en Generator.

Rock
Foo Fighters - In Your Honor (2005)

Foo Fighters had weinig reden om met plezier terug te kijken op de manier waarop One By One uit 2002 tot stand was gekomen. In persoonlijk, muzikaal en zelfs financieel opzicht was het uitgedraaid op een loodzware bevalling. Als dat al geen reden was om alles bij een volgende plaat anders aan te pakken, dan was het jubileum dat wel: in 2005 was het tien jaar geleden dat het debuut van Foo Fighters was uitgekomen. Het resultaat was een dubbelalbum met twee heel verschillende gezichten: In Your Honor.

Bekijk ook