Dave Grohl
Rock
Foo Fighters: Leven na Nirvana

De dood van Kurt Cobain betekende in april 1994 het vanzelfsprekende einde van de band Nirvana. Niemand die hoge verwachtingen koesterde over de muzikale toekomst van de achterblijvers, bassist Krist Novoselic en drummer Dave Grohl. In het geval van die eerste kwamen die voorspellingen heel aardig uit, maar tot verrassing van velen groeide Dave Grohl als gezicht van de Foo Fighters uit tot een van de grootste rocksterren van de afgelopen dertig jaar. Een kwart eeuw geleden dook hij de studio in om moederziel alleen zijn debuut op te nemen.

Rock
Foo Fighters

Alles wat je wilt weten over de carriere van Foo Fighters.

Rock
Foo Fighters: There's Nothing Left To Lose (1999)

Foo Fighters was met het tweede album The Colour And The Shape wereldwijd doorgebroken. Ondanks het enorme succes wilde het maar niet rustig worden in en rond de band van frontman Dave Grohl. Uit alle turbulentie kwam wel weer een nieuwe prachtplaat voort: There Is Nothing Left To Lose, het derde werkstuk van de Foo Fighters met daarop topnummers als Learn To Fly, Stacked Actors en Generator.

Rock
Foo Fighters - In Your Honor (2005)

Foo Fighters had weinig reden om met plezier terug te kijken op de manier waarop One By One uit 2002 tot stand was gekomen. In persoonlijk, muzikaal en zelfs financieel opzicht was het uitgedraaid op een loodzware bevalling. Als dat al geen reden was om alles bij een volgende plaat anders aan te pakken, dan was het jubileum dat wel: in 2005 was het tien jaar geleden dat het debuut van Foo Fighters was uitgekomen. Het resultaat was een dubbelalbum met twee heel verschillende gezichten: In Your Honor.

Rock
De albums van Foo Fighters

Op het lijstje ‘albums waar we met z’n allen enorm naar uitkijken’ prijkte al heel lang Medicine At Midnight. Op vrijdag 5 februari, was het eindelijk zover en verscheen het tiende album van Foo Fighters. We blikken terug op de platen die er aan voorafgingen. En natuurlijk een impressie van het splinternieuwe Medicine At Midnight.

2000s
Foo Fighters Learn To Fly (2000)

In onze serie de 2000s Tuesday music video zetten we een muziekvideo uit de periode 2000-2009 in de spotlichten. Vandaag Foo Fighters - Learn To Fly uit 2000. 

 

 

Rock
Interview met Foo Fighters' Dave Grohl

Medicine At Midnight, het tiende album van Foo Fighters, is sinds vorige week uit. Het mag inmiddels een doorslaand succes genoemd worden. De recensies zijn uitgesproken positief, terwijl het wereldwijd hoog de albumlijsten inschoot. In Australië, België, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Engeland en in ons eigen Nederland bereikten Dave Grohl en zijn mannen zelfs de eerste plaats. En dat met een album waarop de band nieuwe wegen verkende. Zanger en gitarist Dave Grohl over Medicine At Midnight.

Rock
Dave Grohl: Een leven als een jongensboek

Ex-Beatle Paul McCartney en zijn echtgenote kwamen op kraamvisite. Elton John sprong in het drukke hart van Londen uit zijn limousine hem een stevige hand te geven. Hij was meerdere keren te gast op het Witte Huis, waarbij George W. Bush sr. hem ‘dude’ noemde. Little Richard wilde hem dolgraag ontmoeten. Met Led Zeppelin-bassist John Paul Jones maakte hij deel uit van de supergroep Them Crooked Vultures. Tom Petty wilde hem als drummer in dienst nemen. En hij was ook nog eens lid van Nirvana, een van de belangrijkste rockbands van de afgelopen veertig jaar. Het levensverhaal van Dave Grohl is een jongensboek waar de opwinding van de pagina’s spat. En dan is er nog zijn eigen Foo Fighters, de succesvolle band waarmee hij na het einde van Nirvana zijn muzikale weg vervolgde.

Rock
Rockgeschiedenis tijdens de Taylor Hawkins tribute

Afgelopen zaterdag werd de op 25 maart overleden Foo Fighters drummer Taylor Hawkins geëerd door een keur aan beroemde artiesten en familieleden. Legacy volgster Lobke was erbij en schreef een verslag.. 

Foto: Mauricio Santana

Bekijk ook