Daft Punk
Dance
Daft Punk

Alles wat je wilt weten over de carriere van Daft Punk.

Dance
De tien van...Daft Punk

Met de komst, deze week, van de anniversary editie van Random Access Memories (inclusief nieuw bonus materiaal) leek het ons een prima moment om de Tien van...Daft Punk te bespreken.

In de wereld van de elektronische muziek zijn er maar weinig artiesten die de grenzen hebben verlegd en een blijvende indruk hebben achtergelaten zoals Daft Punk. Het Franse duo, bestaande uit Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter, heeft met hun unieke geluid en grensverleggende producties de elektronische muziekwereld veranderd en talloze fans over de hele wereld geïnspireerd.

Pop
De tien van... Pharrell Williams

Als zanger, componist en producer was Pharrell Williams de afgelopen 20 jaar nadrukkelijk aanwezig in de popmuziek. Snoop Dogg, Britney Spears, Jay-Z en Daft Punk, ze maakten allemaal gebruik van zijn enorme talent. Vanwege zijn verjaardag – hij is 49 geworden – een overzicht van 10 van zijn grootste successen.

Dance
Hebben we Daft Punk al gemist?

De Franse electronica-pioniers Daft Punk stonden hun hele carrière garant voor vernieuwing en verrassing. De schok was dan ook groot toen begin 2021 abrupt het einde van het duo werd aangekondigd. Geen laatste tour, geen laatste plaat, enkel een video waarin Daft Punk letterlijk opgeblazen werd. Geheel in stijl, zou je kunnen zeggen. Deze week verschijnt er nieuwe muziek. Althans, het legendarische laatste album Random Access Memories (2013) wordt opnieuw uitgebracht: een 10 Year Anniversary Edition. Mét bijna 40 minuten aan niet eerder uitgebracht materiaal. Het roept vele vragen op. 

Bekijk ook