Bob Dylan
Traveling Wilburys: “Puur voor ons plezier”

In oktober 1988 verscheen Vol. 1, het debuut van de Traveling Wilburys. Een van de zeldzame supergroepen die wel voldeed aan de hooggespannen verwachtingen. Maar wat wil je ook als er zwaargewichten als Tom Petty, George Harrison,  Jeff Lynne, Bob Dylan en Roy Orbison bij betrokken zijn. ELO’s Jeff Lynne blikt terug op een periode waarin hij zichzelf regelmatig in de arm kneep. “Gebeurt dit echt of droom ik dit allemaal?”

Linked: Bob Dylan's bijna samenwerking met The Beatles en de Stones

De drie grootste, belangrijkste artiesten van de jaren 60 waren misschien wel The Beatles, The Rolling Stones en Bob Dylan. Ooit lagen er plannen om gezamenlijk een plaat op te nemen.

Singer-song
Bob Dylan

Alles wat je wilt weten over de carriere van Bob Dylan.

Various
Bob Dylan Murder Most Foul: Het nieuwe nummer verklaard

Vanuit het niets verscheen onlangs een nieuw nummer van Bob Dylan. Murder Most Foul is indrukwekkende een ballade van liefst 17 minuten waarin op een virtuoze manier vele verwijzingen naar de Amerikaanse media, historie en cultuur verweven zitten. Hoewel de rode draad de moord op president John F. Kennedy in 1963 is, blijkt de onderliggende boodschap toch een van troost te zijn. De wereld mag in de greep van de angst zijn, ooit breken er weer betere tijden aan. De timing had niet beter kunnen zijn.

Singer-song
De tien van... Bob Dylan

19 maart 1962 - zestig jaar geleden - maakte Dylan zijn officiele debuut met de release van zijn gelijknamige album - Bob Dylan - en dus zetten we tien van zijn all-time klassiekers onder elkaar. Het is eigenlijk onbegonnen werk om zijn tien beste en belangrijkste songs te kiezen maar wat is jouw favoriete Dylan nummer ooit? 

80s
Bob Dylan’s Springtime In New York: The Bootleg Series Vol. 16 (1980 - 1985)

The Bootleg Series van Bob Dylan is een bron die die onuitputtelijk lijkt. Deel 16 is gewijd aan de eerste helft van de jaren tachtig. Het was een periode waarin de Amerikaanse zanger wisselvallige platen maakte en uitgerekend zijn beste werk soms op de plank bleef liggen. Songs als Blind Willie McTell, een volledige versie van Death Is Not The End en Mystery Train met Ringo Starr op drums zien nu alsnog het licht. De set – uit op 17 september – laat horen dat de zanger zelfs in deze verwarrende tijden prachtige muziek maakte.

Bekijk ook