Aretha Franklin
Soul/Funk
Aretha Franklin: De onbetwiste Queen of Soul

Een expressieve stem, een hart dat overliep van emotie en wortels diep in de gospel. Geen zangeres belichaamde de soul als Aretha Franklin. In de jaren zestig bracht ze een reeks klassieke albums uit en scoorde ze hits met nummers als I Never Loved A Man (The Way I Love You), Respect, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman en Think. Later in haar loopbaan lukte het niet om dat succes te evenaren en ze liet zich zelden buiten Amerika zien. Toch bleef ze de onbetwiste Queen of Soul. Met haar dood op 16 augustus 2018 zweeg een van de mooiste stemmen die de popmuziek ooit voortbracht.

Soul/Funk
Aretha Franklin

Alles wat je wilt weten over de carriere van Aretha Franklin.

Soul/Funk
30 soul klassiekers

Soul muziek wordt gekenmerkt door elementen van Rhythm & Blues en gospelmuziek én de nadruk op zang en een gepassioneerde improvisatie. Stax, Motown, Atlantic en vele andere labels; allen brachten geweldige artiesten met pareltjes van nummers voort. Het is een tijdloos genre dat ons nog steeds in zijn greep houdt. We zetten 30 soul klassiekers op een rijtje.

 

 
Soul/Funk
De tien van... Aretha Franklin

Vrijwel alles wat Aretha Franklin van 1967 tot het begin van de jaren 70 op de plaat zette, was een instant klassieker. De onbetwiste Queen of Soul zong voor die tijd, maar ook daarna nog een groot aantal onvergetelijke liedjes. Vijfentwintig maart zou ze tachtig jaar zijn geworden. Daarom hebben we tien van die tijdloze soulpareltjes geselecteerd.

Bekijk ook