Adele
Pop
20 mijlpalen in de popmuziek

Muziek is een universele taal. Dat geldt eens te meer voor popmuziek. In de lange geschiedenis ervan waren er verschillende momenten waarop een groot deel van de mensheid heel even stapelgek leek te zijn van dat ene nummer of aan de voeten lag van die ene superster. Van Elvis Presley tot Ariana Grande. Zestig jaar popmuziek in vogelvlucht, aan de hand van 20 onvergetelijke gebeurtenissen.

Various
Adele komt in december met nieuw album en concert

Adele keert na bijna vijf jaar radiostilte in december terug op het podium. De zangeres brengt in de wintermaand een nieuw album uit en treedt daar vervolgens mee op in Las Vegas, zo meldt The Mirror.

2010s
Adele komt volgende week met nieuwe muziek

Fans van Adele hebben er lang op moeten wachten, maar volgende week vrijdag komt de Britse zangeres dan eindelijk weer met nieuwe muziek. Op 15 oktober brengt ze haar nieuwe single Easy On Me uit.

Singer-song
Nieuwe single en album Adele

Op 19 november verschijnt 30, het nieuwe album van Adele. Dat kondigde de zangeres woensdag aan op social media. 30, het vierde album van Adele, is volgens de zangeres een verslag van de meest turbulente periode uit haar leven. Vandaag verscheen de eerste single en video van het album: Easy On Me.

2010s
Adèle 30: Naakte emoties

Als een zangeres die zich altijd door het eigen leven laat inspireren, had Adele weer materiaal genoeg voor haar nieuwe album. Ze werd moeder, scheidde van haar echtgenoot Simon Konecki en alle besognes werden gretig verslagen door de internationale roddelpers. Het leidde tot haar vierde album 30, waarop ze soms pijnlijk openhartig is. De titel is, net zoals de voorgangers 19, 21 en 25, een verwijzing naar haar leeftijd. Al is de Britse zangeres inmiddels 33 jaar.

Bekijk ook