ABBA
Rock
30 succesvolle metal-albums door de jaren heen

Niet zo bekend met metal? Wij stelden een lijst voor je samen van 30 (heavy) metalalbums door de jaren heen. Het gaat om pure klassiekers en sterk verkopende heavy albums die dankzij hun succes soms zelfs naar de mainstream konden doorstoten. ‘Horns up!’

Pop
ABBA

Alles wat je wilt weten over de carriere van ABBA.

Pop
ABBA komt met nieuw album

De Zweedse popgroep ABBA komt na veertig jaar met een nieuw album. De plaat heet Voyage en komt op 5 november uit. Dat kondigden zij donderdag aan tijdens een groot event in Londen. Een nummer dat in elk geval op de plaat staat is I Still Have Faith In You. De song werd al in 2018 aangekondigd, maar werd pas donderdag gelanceerd.

Pop
De tien van... ABBA

Mamma mia! Het zal niemand ontgaan zijn dat ABBA weer helemaal terug is. De comeback van het Zweedse kwartet hing al een paar jaar in de lucht. Sinds de veelbekeken livestream van afgelopen week liggen alle kaarten eindelijk op tafel. Op 5 november verschijnt het nieuwe album Voyage, waarvan de songs I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down al uitgebracht zijn. Voyage is ook de naam van een show die vanaf met volgend jaar in Londen te zien zal zijn. In het speciaal voor het evenement gebouwd theater zal ABBA overigens niet zelf optreden. Hun plaatsen worden ingenomen door een virtuele versie van de groep. Tijdens de in Londen persconferentie bevestigden Benny Andersson en Björn Ulvaeus dat het tijdens de show vooral zal draaien om de hits van ABBA. Wij selecteerden er tien die in elk geval gespeeld moeten worden. 

Rock
De anekdote: Black Sabbath’s Born Again

Van de manier waarop de samenwerking tot stand kwam, de omstandigheden waaronder het album opgenomen werd tot de keuze voor het hoesontwerp, het Black Sabbath-album Born Again is één lange anekdote. Het is nog altijd een van de meest veelbesproken albums die de wereld van de rock en metal voortbracht. Ooit een mislukking, nu volgens sommigen een meesterwerk.

Bekijk ook