80s
80s
30 Nummers waar iedereen op danste (jaren '80 editie)

Dansen deed je in de jaren 80 in de discotheek. Zo maar een greep uit de discotheken van toen: Cartouch in Utrecht, de Roxy in Amsterdam, The Box in Arnhem, Hollywood in Eindhoven, de Keizer Karel Club in Nijmegen, Blue Tiek Inn te Rotterdam, de Marathon in Den Haag, de Peppermill in Heerlen en de Troubadour te Groningen. Teveel om op te noemen!

Wat waren dé nummers waarop in die tijd zeker gedanst werd? We maakten een top 30….

80s
80s Music

De 80's: New Wave, Rock, Ska, Post-punk, Nederpop: 80's Pop. Muziek uit de jaren 80.

80s
Wat is er geworden van: Gary Numan?

Veertig jaar geleden scoorde Gary Numan grote hits met Are ‘Friends’ Electric en Cars. In de jaren daarna verklaarden Trent Reznor, Marilyn Manson en Dave Grohl dat ze groot fan waren van de mysterieuze bleekneus uit Engeland. Na die eerste grote successen werd het echter lang stil rond de zanger. Vandaar dat hij de eerste is die figureert in de nieuwe Legacy-serie: ‘wat is er geworden van…?’

Pop
Hoe is het met: Terence Trent D’Arby?

Hij had alles – de sound, de songs en de looks – om een van de grootste popsterren van de jaren tachtig te worden. Kort na het uitkomen van zijn verpletterende debuut Introducing The Hardline According To schitterde de ster van Terence Trent D’Arby ook even heel fel. Toen zijn ego echter net zo groot bleek te zijn als zijn talent, stortte alles als een kaartenhuis in elkaar. In de nieuwste aflevering van deze reeks vragen we ons af: wat is er toch geworden van Terence Trent D’Arby?

Various
All Out Legacy 2021

From the birth of Rock ’n’ Roll to hippies and Woodstock to soul, disco, rock, funk, punk, new wave to the diverse 80’s, to boy bands, girl groups, grunge, pop, r & b, hip hop and to the years that drove electronic music and indie rock into mainstream. This is for the real music lover. March 2021 Edition.

80s
Hall & Oates: de kunst van het nee zeggen

Wat goed is, komt snel. Het is een waarheid die in de popmuziek gekoesterd wordt. Een klinkend voorbeeld daarvan is I Can’t Go For That (No Can Do), dat in luttele dagen geschreven wordt en Hall & Oates in 1981 een wereldhit bezorgt. Een voorgeprogrammeerd ritme, een pakkend basloopje en een tekst die voor meerdere uitleg vatbaar is, zijn de belangrijkste ingrediënten van een liedje dat nog altijd onweerstaanbaar is.

80s
Dead Or Alive’s Peter Burns: Kunstwerk of karikatuur?

Het is dit jaar alweer vijf jaar geleden dat Peter Burns overleed. Hij werd in 1985 bekend als zanger van Dead Or Alive, waarmee hij de wereldhit You Spin Me Round (Like A Record) scoorde.  In de decennia die volgden, bleef hij in het nieuws vanwege zijn uitspraken, zijn gedrag en vooral zijn steeds veranderende uiterlijk.

80s
De tomeloze jaren 80

Voor degenen die het decennium bewust hebben meegemaakt, is het altijd weer even slikken: de jaren 80 liggen alweer meer dan 30 jaar achter ons. Toch blijft het tijdperk ons achtervolgen. Songs van weleer worden opnieuw hits en jonge artiesten en bands laten zich door datzelfde verleden inspireren. Wat is er toch zo bijzonder aan de popmuziek uit de jaren 80?

Bekijk ook