Hoe is het nu met…de Spice Girls

Publicatiedatum 27-10-2023 Laatst gewijzigd 30-10-2023

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends… Het is ergens half jaren ‘90 als de wereld voor het eerst van de Spice Girls hoort. Sporty, Scary, Baby, Ginger en Posh, iedereen weet wie wie ze waren en je was of verliefd op (één van) hen of je wilde (één van) hen zijn. Niet gek dat er destijds naast drie succesvolle albums ook boeken, parfums, poppen, sieraden  en de (geflopte) film Spice World verschijnen. In thuisland Groot-Brittannië keerden de dames in 2019 terug voor een uitverkochte reeks concerten, de rest van de wereld helaas moet het nog even met oude herinneringen doen. Hoog tijd om eens te gaan kijken waar Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Chisholm, Melanie Brown en Victoria Beckham nu zijn.

 

Een advertentie in een Engelse theaterkrant brengt de Spice Girls, toen nog Touch, voor het eerst bij elkaar in 1993. Nog geen drie jaar later wordt debuutsingle Wannabe op elk radiostation op de wereld gedraaid en kunnen Sporty, Scary, Baby, Ginger en Posh niet meer incognito over straat. Ook singles 2 Become 1, Say You’ll Be Mine, Viva Forever, Mama, Stop, Who Do You Think You Are, Too Much en Holler zorgen voor nog meer succes. Hun populariteit wordt vergeleken met die van The Beatles in de jaren zestig, maar eind 2000, Geri had de groep in 1998 al verlaten, is de koek op en kondigt Spice Girls een rustpauze aan. Een break waarin de leden van de meidengroep alle ruimte hebben voor het lanceren van hun solocarrières.

Geri Halliwell
Geri Halliwell AKA Ginger maakt zich onsterfelijk in haar iconische Britse vlagjurk, maar het leven als beroemdheid wordt haar teveel en de zangeres besluit in 1998 de band te verlaten. De officiële lezing is vermoeidheid, maar de Britse roddelbladen speculeren flink over een ruzie met Melanie B. Geri besluit zich niet alleen op een zangcarrière – haar cover van It’s Raining Men wordt een wereldhit – te richten, maar brengt ook een kinderboekenreeks en twee biografieën uit. Daarnaast schuift ze als jurylid aan bij de talentenshows The X Factor en Australia’s Got Talent. Privé krijgt ze twee kids en trouwt ze in 2015 met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen en het Formule 1-team van Red Bull. In 2007 keert Geri terug bij Spice Girls en ook in 2019 doet ze mee aan de Britse reünietour van de meidengroep.

 

Hoe is het nu met…de Spice Girls

 

Emma Bunton
Emma komt als laatste bij Spice Girls, maar is zeker niet de minste van het stel. Tijdens de break van de meidengroep brengt Baby drie soloalbums uit waarvan single What I Am het grootste internationale succes oplevert. Naast haar muzikale carrière is Emma met de populaire Britse presentator Jamie Theakston te horen in radioprogramma Heart Breakfast Show, krijgt ze een vaste bijrol in comedyserie Absolutely Fabulous en doet ze mee aan dansprogramma Strictly Come Dancing. Sinds 2018 presenteert ze The Great American Baking Show. En natuurlijk maakt ook de zangeres deel uit van de reünies van Spice Girls. Daarnaast heeft Emma twee kinderen met de Britse zanger Jade Jones.

Melanie Brown

Ook al brengt Melanie B een aantal albums uit, de zangeres komt in de jaren van de rustpauze van de meidengroep vooral in het nieuws vanwege haar roerige privé-leven. Vechtscheidingen, vaderschapstesten, mishandelingen… vrijwel alles komt voorbij en zorgt ervoor dat Scary regelmatig op de voorpagina’s van de Britse tabloids staat. Toch zit ze ook carrièrewise niet stil en brengt de zangeres niet alleen een aantal solo-albums uit maar ontpopt ze zich ook tot televisiepersoonlijkheid door als jurylid te verschijnen in programma’s als The X Factor, de Australische The Voice Kids, America’s Got Talent en Australia’s Got Talent. Daarnaast is ze op Broadway te zien in de musical Chicago en doet ze mee aan de twee reünies van Spice Girls . Scary heeft drie dochters uit drie verschillende relaties.

 

 

Melanie Chisholm

Stiekem kun je Melanie C wel de meeste succesvolle Spice Girl noemen. Tenminste op muzikaal gebied. De zangeres scoort namelijk wereldwijde hits met songs als I Turn To You, Never Be The Same Again en When You’re Gone, een duet met Bryan Adams. Daarnaast heeft de zangeres een succesvolle musicalcarrière en is ze o.a. te zien in Jesus Christ Superstar. Vorig jaar verschijnt haar achtste album, Melanie C, en is ze de eerste artiest met de meeste nummer 1-hits in de Britse hitparade. Sporty heeft 1 dochter en doet haar nickname regelmatig eer aan met deelnames aan amateur triathlon-wedstrijden. Ook was Melanie C betrokken bij alle reünieshows van Spice Girls.

Victoria Beckham

De laatste reünie van Spice Girls liet Victoria aan zich voorbijgaan, om zich zo beter te kunnen focussen op haar enorm succesvolle modelabel Victoria by Victoria Beckham. Daarnaast lanceert Posh in 2019 ook Victoria Beckham Beauty waardoor de switch van muziek naar fashion definitief lijkt te zijn gemaakt. Toch is ook Victoria niet stil op muzikaal gebied tijdens de eerste hiatus van Spice Girls. Zo brengt ze in 2000 nog het succesvolle nummer Out Of Your Mind uit, gevolgd door debuutplaat Victoria Beckham. Maar misschien is Posh wel net zo bekend door haar huwelijk als door haar Spice Girls-verleden. De zangeres trouwt in 1999 met voetballer David Beckham en het stel heeft inmiddels vier kinderen. Momenteel is Posh samen met David dé hit op Netflix met de documentaire Beckham.

Reacties