Dit moet je weten over de hoes van Bring It All Back Home

Publicatiedatum 17-03-2024 Laatst gewijzigd 22-03-2024

Bob Dylan is een mysterie dat we al decennialang proberen te doorgronden. De hoes van het iconische album Bringing It All Back Home (1965) is al even fascinerend. Hierbij leggen we je uit wat er allemaal op de hoes gebeurt. Spoiler: er staat een kat op die Rolling Stone heet.

De hoes van Dylan’s Bringing It All Back Home is gefotografeerd door Daniel Kramer. Hij gebruikt, tientallen jaren vóór Photoshop, een rand-verzachtende lens. Op de hoesfoto, achter Dylan, prijkt de vrouw van zijn manager Albert Grossman, Sally. De kat die door Dylan wordt vastgehouden heet Rolling Stone (het nummer Like A Rolling Stone zou – amper vier maanden later – op zijn volgende album verschijnen).

Verspreid in de kamer zijn LP’s zichtbaar van The Impressions (Keep On Pushing), Robert Johnson’s klassieker King of The Delta Blues Singers, Ravi Shankar’s India’s Master Musician, Lotte Lenya’s Sings Berlin Theatre Songs of Kurt Weill en Eric von Schmidt’s The Folk Blues of… Achter Sally is Dylan’s eigen album Another Side Of… te zien.

Onder Sally’s arm ligt het tijdschrift Time met op de voorkant President Lyndon B. Johnson. Het is het 1e nummer van het jaar 1965 en de president is gekozen als Man of the Year.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Dit moet je weten over de hoes van Bring It All Back Home

Op de schoorsteenmantel staat een LP van Lord Buckley (The Best Of) en links daarvan de voorkant van het GNAOUA tijdschrift. Links daarvan een collage van glas, gemaakt door Bernard Paturel, door Dylan ‘De Clown’ genoemd.

Op het tafeltje links van Dylan ligt een mondharmonica. Tegen het tafeltje staat een gekanteld bord met de tekst Fall Out Shelter. Dylan zelf draagt een gestreepte bloes. De manchetknopen hiervan zijn een cadeau van Joan Baez. Dit feit bezingt ze 10 jaar later in haar liedje Diamonds & Rust. De hoes sleept een Grammy nominatie in de wacht voor beste Albumhoes, maar wint niet.

 

Reacties

Deze artikelen vind je misschien ook leuk...

Het eerste popconcert in de Kuip

Dylan was de eerste artiest die ooit in de Rotterdamse Kuip optrad. Het was een ‘rainy day’ in juni 1978 toen hij Nederland aandeed als onderdeel van een wereldtournee die op...

Alles over Bob Dylan

‘Protestzanger’, ‘de stem van zijn generatie’ en ‘de zanger die de popmuziek volwassen maakte.’ Bob Dylan krijgt tijdens zijn lange loopbaan al heel wat etiketten...