Aflevering acht van de podcast ‘Kind van de jaren ‘90’ met Peter Jan Rens online

Publicatiedatum 23-02-2024 Laatst gewijzigd 28-02-2024

Korneel Evers (acteur en bekend van o.a. de Heineken ontvoering, Feuten, Rabarber en de Luizenmoeder) en Remco Kraak (schrijver en podcastmaker) nemen je mee terug naar hun favoriete decennium. Elke aflevering met een gast die voor hen een icoon is uit de jaren ’90.

Na elk interview volgt een kort item “Legacy of Music” waarin Korneel en Remco een door Legacy Of Music aangedragen liedje uit de jaren ’90 bespreken. Denk bijvoorbeeld aan liedjes als ‘Everybody’ van de Backstreet Boys en ‘Killing Me Softly’ van The Fugees. Maar ook liedjes als ‘Het Regent Zonnestralen’ van Acda en de Munnik en ‘Black’ van Pearl Jam.

 

In de nieuwste aflevering van de leukste podcast over de jaren ’90 is Peter Jan Rens te gast bij Korneel en Remco. Samen kijken zij terug op de geweldige jaren ’90. Een periode waarin Peter Jan zonder twijfel behoorde tot de meest populaire en succesvolle presentatoren die ons land rijk was. Van Doet ie ’t of doet ie ’t niet tot Geef nooit op, van de Grote meneer Kaktus show tot 5 tegen 5, alles wordt besproken. Maar ook de actualiteit komt aan bod. Het heden waarin Peter Jan geconfronteerd wordt met een remake van Doet ie’t of doet ie’t niet. Peter Jan steekt zijn mening daarover niet onder stoelen of banken. Ooit haalde hij John de Mol persoonlijk bij het productieteam, vandaag de dag lijken zij recht tegenover elkaar te staan. Maar vrees niet, het is bovenal een erg leuk gesprek waarin we samen de jaren ’90 vieren.

 

 

In aflevering 7 is Lloyd de Meza te gast bij Korneel en Remco. Samen gaan zij terug naar de warme jaren ’90. Een periode waarin Lloyd met Arnhemsgewijs grondlegger was van Nederlandstalige R&B. Velen zijn schatplichtig aan wat zij destijds hebben gedaan. Zijn stem herken je uit duizenden. Ondanks het succes ging Lloyds leven niet slechts over rozen. Het was een periode vol hoogte- en dieptepunten. Een prachtig en open gesprek.

 

 

In aflevering 6 is Franklin Brown te gast op Museumwerf Vreeswijk. We kennen Franklin allemaal van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waar hij met zijn “vriendinnetje” Maxine het nummer “de Eerste Keer” ten gehore bracht. Natuurlijk spreken we uitgebreid over het Songfestival, maar we praten ook over hoe Franklin de jaren ’90 heeft beleefd en hoe het nu met hem gaat. En Franklin komt met een zeer leuk nieuwtje.

 

 

In aflevering 5 was Peter Lusse te gast bij Remco en Korneel. Samen gaan zij terug naar die fijne jaren ’90. Uiteraard bespreken ze Vrienden voor het leven, de tv-serie waar Peter in schitterde als Eddie Veenstra. Maar we bespreken natuurlijk ook de rest van het decennium en hoe het nu met Peter gaat. We hebben het over hoogtepunten als het vinden van zijn ware liefde, maar ook over zijn dakloosheidsprobleem waar hij nu mee kampt. We gaan alle kanten op. Een verhaal met een traan en een lach! Fan van Peter Lusse? Check dan de voorstelling “Eddie voor het leven”

 

 

 

In aflevering vier: Erik van Muiswinkel blikt terug op zijn tijd bij Ook dat nog!, Studio Spaan, Kopspijkers, het Sinterklaasjournaal en vertelt over zijn ervaringen met Sylvia Millecam, Bram van der Vlugt, Diederik van Vleuten. Een geweldig humoristische aflevering waarbij Korneel en Remco de hele jaren ’90 behandelen..

 

In aflevering drie is Sander Scheurwater, beter bekend als de Mosselman, te gast bij Korneel en Remco. Samen blikken zij terug op de prachtige jaren ’90. Terug naar de tijd waarin Sander een hit scoorde met Mossels. De tijd waarin Sander verknocht raakte aan gabberhouse. Eindelijk hoor je hier alles wat je altijd al wilde weten over de Mosselman.

 

 

In aflevering twee is DJ Jean te gast bij Korneel en Remco. Samen blikken zij terug op de mooie jaren ’90. Terug naar de tijd waarin Jean huis-DJ was in de IT en waarin hij een wereldhit met “the Launch” scoorde.

 

 

In de eerste aflevering is Irene Moors te gast bij Korneel en Remco. Samen gaan zij terug naar de mooie jaren ’90. Terug naar de tijd waarin we allemaal keken naar Telekids en waarin Irene Moors, samen met de Smurfen, hit na hit scoorde.

 

 

Het zijn prachtige gesprekken die je mee terugnemen naar de jaren 90 en die je tegelijkertijd een bijzonder kijkje in het leven van de gast geven. De jaren 90 zijn hot op het moment.

Reacties

Deze artikelen vind je misschien ook leuk...

Bruce Springsteen: De jaren ná het monstersucces van Born In the U.S.A.

Niemand had er van opgekeken als Bruce Springsteen het monstersucces van Born In the U.S.A. had verlengd door een soort kopie van dat album uit te brengen. Kippen met gouden...

30 jaar later: hoe Kurt Cobain ook Dave Grohl achterliet

Dave Grohl en Kurt Cobain hebben beiden jong gescheiden ouders, maar hun jeugd was compleet verschillend. De ontmoeting tussen het tweetal is allesbepalend voor Nirvana geweest....

Aflevering 12 & 13 van de podcast ‘Kind van de jaren ‘90’ met Fabienne de Vries en Frank Helmink online

Korneel Evers (acteur en bekend van o.a. de Heineken ontvoering, Feuten, Rabarber en de Luizenmoeder) en Remco Kraak (schrijver en podcastmaker) nemen je mee terug naar hun...