Spotlight
Foo Fighters maakt nieuwe drummer bekend in livestream

Over een paar weken verschijnt het nieuwe Foo Fighters album getiteld “But Here We Are”. Momenteel prepareert de band zich voor een volledige toernee, die tot eind 2023 zal duren, de eerste sinds het overlijden van drummer Taylor Hawkins.

Afgelopen zondag lichtte de band al een tipje van de sluier op middels een livestream genaamd "Preparing Music For Concerts". In de zwart-witte livestream verschenen de wel bekende drummers Tommy Lee (Motley Crue), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) en Danny Carey (Tool). Even was de gedachte dat een van hen misschien wel eens de nieuwe drummer zou kunnen zijn maar de onderbreking door Josh Freese, die de rest van de band vroeg of ze nog kwamen spelen, maakte duidelijk dat de oud drummer van onder andere Guns N' Roses, Paramore en The Offspring, definitief achter het Foo Fighters drumstel plaats gaat nemen.

De band speelde acht nummers. Naast klassiekers als "All My Life" en "Monkey Wrench", speelden ze ook nieuw werk als "Rescued”, "Under You" en het tot nu toe onuitgebrachte "Nothing at All", allemaal te horen op het nieuwe album "But Here We Are". Tijdens en na de dynamische set werd er ook veel gelachen. De modetrends van de jaren ’80 werden uitgebreid besproken, verder onderwerp van gesprek was Josh Freese’s baantje als drummer van een bandje dat optrad in Disneyland.

“But Here We Are” is het eerste album van Foo Fighters sinds het overlijden van drummer Taylor Hawkins in maart 2022 en verschijnt op 2 juni.

Deel deze pagina:
Bekijk ook