Spotlight
The Specials zanger Terry Hall overleden

Terry Hall(midden) is overleden. Hij sloot zich in 1977 aan bij The Specials - toen nog The Automatics geheten. Al snel werden ze Special AKA, bekend als The Specials. Mede door de steun van Joe Strummer van The Clash en BBC DJ John Peel brak de baanbrekende 2 Tone-band in 1979 door. Vele successen later ging de zevenkoppige band in 1981 uit elkaar. Hall richtte Fun Boy Three op met zijn Specials-bandleden Staple en Golding. Het grote succes kwam ook hier, solo en samen met Bananarama. Samen met toenmalige partner Jane Wiedlin van The Go Go’s schreef hij ook nog de hit Our Lips Are Sealed. In 1984 vormde Hall de band The Colourfield. In 2008 kwam The Specials weer bij elkaar. In 2019 bracht de band het album Encore uit dat in de UK meteen op nummer 1 binnen kwam. Hall werd 63 jaar. R.I.P. Terry Hall

Terry Hall (center) has passed away. He joined The Specials in 1977 - then called The Automatics. Soon they became Special AKA, known as The Specials. Partly due to the support of Joe Strummer of The Clash and BBC DJ John Peel, the pioneering 2 Tone band broke through in 1979. Many successes later, the seven-piece band split up in 1981. Hall formed Fun Boy Three with his Specials’ bandmates Staple and Golding. The great success also came here, solo and together with Bananarama. Together with then partner Jane Wiedlin of The Go Go's, he also wrote the hit Our Lips Are Sealed. In 1984, Hall formed the band The Colourfield. In 2008, The Specials reunited. In 2019, the band released the album Encore, which immediately hit number 1 in the UK. Hall was 63 years old. 

Deel deze pagina:
Bekijk ook