Spotlight
Olivia Newton John overleden (73)

De Brits-Australische zangeres en actrice Olivia Newton-John (73) is maandag overleden op haar ranch in Zuid-Californië, omringd door familie en vrienden. Dat laat haar echtgenoot John Easterling weten via haar officiële Facebookaccount. 

"Olivia is al meer dan dertig jaar een symbool van hoop voor het delen van haar reis met borstkanker. Haar helende inspiratie en pionierservaring met plantgeneeskunde gaat door met het Olivia Newton-John Foundation Fund, gewijd aan onderzoek naar plantgeneeskunde en kanker. In plaats van bloemen, vraagt de familie om donaties ter nagedachtenis aan het "Olivia Newton-John Foundation Fund", staat in het Facebookbericht.

Newton-Johns talloze hoogtepunten in haar carrière zijn onder meer vier Grammy-awards, drie nummer 1-hits in de Nederlandse Top 40, zeven Top 10-hits, acht albums in de Top 100 album-lijst en een wereldwijde verkoop van meer dan 100 miljoen platen. Ze is het meest bekend van haar hoofdrol in de musicalfilm Grease uit 1978, naast John Travolta. De soundtrack, produceerde twee nummer 1-hits, te weten; You're the One That I Want en Hopelessly Devoted to You. Het derde nummer Summer Nights bleef op nummer 2 steken. Met Xanadu, samen met het Electric Light Orchestra scoorde ze haar derde nummer 1.

Deel deze pagina:
Bekijk ook