Spotlight
10 slechtste videoclips van de jaren 90

In de jaren negentig waren videoclips een onmisbare schakel voor succes. De nummers waren vaak goed genoeg om de hitlijsten te bestormen. Bij het zien van de bijbehorende video's bleven veel vraagtekens staan. We hebben 10 onbegrepen meesterwerkjes uitgelicht. 

David Hasselhoff - Hooked On A Feeling (1997)

Van zijn negende(!) studio album de kraker Hooked On A Feeling (cover van B.J. Thomas' hit uit 1968) met een onbegrepen video waarin The Hoff vliegt, op safari is, op een motor staat en in een berenpak aan het skiën is. Hooked On a Feeling kwam ondanks of dankzij de clip alleen in Oostenrijk in de hitlijst terecht..

Eiffel 65 - Blue (1998)

Grote aanstekelijke hit met een geanimeerde video die zich in de toekomst afspeelt. Alle mogelijke ideeën uit films zoals Blade Runner, Star Wars, Aliens werden erbij gehaald en met een blauw sausje overgoten. De video haalde NME’s 50 slechtste video’s ooit lijst..met verve.

Bloodhound Gang - The Bad Touch (1999)

De ‘bad touch’ komt uitstekend tot zijn recht in de video waarin de bandleden een apenpak dragen met belachelijk grote oren en in Parijs alle toeristische trekpleisters ‘bezoeken’.. We zullen het er maar op houden dat de video opzettelijk een wansmaak moest oproepen.

Eddie Murphy & Michael Jackson - Whatzupwitu (1993)

De “video van Whatzupwitu" werd geregisseerd door Wayne Isham en Klasky Csupo. Zij lieten zich inspireren door de albumhoes en gebruikte computergraphics. De medewerking van MJ volgde op Murphy's gastoptreden in Jackson's "Remember the Time" videoclip. “Whatzupwitu” is de minst succesvolle samenwerking die de King Of Pop deed. 

Vanilla Ice - I Love You (1990)

Het laatst waar je bij Vanilla Ice aan denkt is een zoete ballad waar hij de liefde verklaart…En toch werd “I Love You” (de derde single van het To The Extreme album), die tranentrekkende single waarmee de Ice zijn gevoelige kant liet zien. Het nummer werd geen hit maar schopte het tot een aflevering van Beavis and Butt-head, waar het duo Ice, het nummer en de video met de grond gelijk maakte.

Dannii Minogue - “This Is It” (1993)

Het door Van McCoy geschreven This Is It, en door Melba Moore in de jaren ’70 naar een echte disco hit gezongen, werd in 1993 door Dannii Minogue in een nietszeggend dans-pop jasje gegoten en de hitlijsten ingezongen. De video werd opgenomen in L.A. op het strand en Dannii bedacht zelf de choreografie. Haar vriendje Julian McMahon deed ook een duit in het zakje door mee te dansen. De kleuren zijn fel en erg nineties. Er wordt met gekleurde strandballen gegooid en Danni wordt in de branding geknuffeld door haar vriendje Julian die ook een paar keer de radslag doet…

Right Said Fred - I’m Too Sexy (1991)

Het idee voor het nummer ontstond toen de gebroeders Fred en Richard Fairbrass een sportschool runden in Londen waar, volgens Richard, "veel narcisme en poseren" gewoon was. Op een dag deed hij zijn shirt uit en begon als grap voor een spiegel te zingen "I'm too sexy for my shirt". De broers werkten het verder uit en namen een versie op. Het werd door meerdere platenmaatschappijen afgewezen totdat ze het afspeelden voor radiopromoter Guy Holmes. Hij was aanvankelijk niet onder de indruk nadat hij het op zijn autoradio had afgespeeld, maar zijn passagiers raakten in vervoering van de hook “I’m a model, you know what I mean.” Holmes vroeg de band of ze het opnieuw konden opnemen als een dansnummer en de rest is geschiedenis. De video: Rare outfits, shirtloze mannen met gitaren en vrouwelijke fotografes in bikini. 

Celine Dion - It’s All Coming Back To Me Now (1996)

Geschreven door Jim Steinman (die van Meat Loaf) en gebaseerd op het boek Wuthering Heights. Een paar ingrediënten: een gothic uitziend kasteel, een motorongeluk die een enorme explosie oplevert en Celine die nogal over the top haar ding doet…En dan duurt de video ook nog meer dan 7:30 minuten..

The Lemonheads - Into Your Arms (1993)

Hele vage video waarbij de camera maar blijft rond draaien. Opgenomen midden in een bos en op een plein met veel mensen. Maar begin jaren ’90 was bijna alles ok in de alternatieve rock-scene..

NSYNC - I Want You Back (1996)

Debuutsingle van de boyband met een piepjonge Justin Timberlake. NSYNC maakte voor het nummer twee video’s. Deze was te zien in West-Europa en speelt zich af in een ruimte station. De dame waar het blijkbaar over gaat, is een soort hologram die dan weer verschijnt en dan weer oplost in miljoenen stukjes..(!) Pre-historische digitale animatie zeg maar..

Deel deze pagina:
Opmerkingen
Meeste likes Nieuwste Oudste
Je hebt een woord gebruikt dat je niet mag gebruiken
Opmerking plaatsen
Er zijn momenteel nog geen comments geplaatst.
Meer opmerkingen tonen
Bekijk ook