Spotlight
Nieuwe Plaatjes 18 maart

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 18 maart.

Pearl Jam – Rearviewmirror Vol. 1/Vol. 2

De compilatie Rearviewmirror verscheen oorspronkelijk in 2004 en viel toen ook al in twee delen uiteen. Op de eerste cd – de ‘Up Side’ – stonden rocksongs, terwijl op het tweede schijfje – ‘Down Side’ – de meer ingetogen kant van de Amerikaanse rockband aan bod kwam. De bloemlezing verscheen destijds ook op vinyl, maar wie de 4-lp box nu in huis wil halen is daar al snel meer dan 300 euro voor kwijt. Goed dus dat de titel eindelijk weer in die vorm uitkomt, ditmaal wel als twee aparte dubbel-lp’s. 

Rosalía – Motomami

De Spaanse zangeres maakte vier jaar geleden veel indruk met de manier waarop ze op haar album El Mal Querer invloeden uit de pop, Latin, flamenco en dancehall wist te versmelten. Ook oogstte ze veel lof voor haar teksten en de productionele vondsten. Motomami is de belangrijke opvolger, de plaat waar reikhalzend door haar fans naar werd uitgekeken. In interviews omschreef ze het album als een muzikaal zelfportret en daarmee haar meest persoonlijke plaat tot nu toe. Het werd voorafgegaan door de zwoele single La Fama, waarop ze samenwerkte met the Weeknd. Het leverde Rosalía alvast een nieuwe hit op. 

Boney M – The Magic Of

Jeugdsentiment, guilty pleasure… vul zelf maar in. Toch zal zelfs de grootste scepticus toe moeten geven dat al die nummers die de hitfabriek van Frank Farian ooit produceerde ontzettend catchy waren. Daddy Cool, Sunny, Rivers of Babylon, El Lute, Huraay! Huraay! It’s A Holi-Holiday, Rasputin, Brown Girl In The Ring, ze staan allemaal op The Magic Of Boney M, de heruitgave van deze compilatie uit 2006. Bij het beluisteren ervan verschijnen de elastische moves van Bobby Farrell vanzelf op het netvlies. 

Keith Richards – Main Offender 30th Anniversary Edition

Afgelopen week werd bekend dat de huidige wereldtournee van The Rolling Stones een Europees vervolg krijgt, waarbij op 13 juni ook de Johan Cruijff Arena in Amsterdam aangedaan wordt. Nieuw werk van de band is nog niet in zicht, dus is de heruitgave van de tweede soloplaat van gitarist (en zanger) Keith Richards meer dan welkom. De plaat verscheen in 1992 en werd net als zijn solodebuut warm onthaald door zowel de pers als het publiek. Hij maakte het album met o.a. drummer Steve Jordan, die tegenwoordig bij The Stones achter het drumstel zit. De luxe versies van Main Offender bevat als bonus een spetterende registratie van een Keith Richards-show uit 1992. 

Frank Zappa & The Mothers – The Mothers 1971 50th Anniversary Edition

De tournee van Frank Zappa & The Mothers uit 1971 werd overschaduwd door veel drama. Tijdens een optreden in Montreux werd vanuit het publiek een vuurpijl afgeschoten, waarna de zaal afbrandde. Deep Purple schreef er Smoke On The Water over. Kort voor het einde van een show in Londen werd Frank Zappa door een ‘fan’ de orkestbak ingeduwd, waarna hij langdurig uit de roulatie was. The Mothers 1971 – een uitgebreide versie van het enkele album dat destijds verscheen – laat horen dat er tijdens die wereldtournee ook veel goede muziek gemaakt werd. Met een vocale hoofdrol voor Flo & Eddie alias The Turtles. 

Nog meer nieuw:

Askjell – Everything Will Be Okay

Priscilla Block – Welcome To The Block Party

BTS – Be Deluxe Edition

Charlie XCX – Crash

Dark Funeral – We Are The Apocalypse

Feeder – Torpedo

Froukje – Uitzinnig Ray

Wylie Hubbard – Co-starring Too

Juice WRLD – Fighting Demons

Kungs – Club Azur

Ronni Le Tekro – Bigfoot TV

Midlake – For The Sake Of Bethel Woods

Paganizer – From The Reaper’s Vault

Joel Ross – The Parable Of The Poet

Son House – Forever On My House

Sonic Youth – In/Out/In

Sam Tompkins – Who Do You Pray To?

Various – The Women Of Def Jam

Deel deze pagina:
Bekijk ook