Spotlight
Classic Hiphop: Het Concertgebouw op 17 maart volledig in het teken van A Tribe Called Quest

Op 17 maart brengt Het Concertgebouw in samenwerking met muziekplatform Legacy of Music en radiostation Sublime een eerbetoon aan één van de meest invloedrijke en innovatieve groepen uit de hiphopgeschiedenis: A Tribe Called Quest. Met een concert, fototentoonstelling, panelgesprek en afterparty staat Het Concertgebouw die dag helemaal in het teken van de roemruchte hiphopformatie. De line-up voor het concert is compleet: Het Re:Freshed Orchestra staat samen met Pete Philly, Maikal X, MC Melodee, Kris Berry, Raymzter, Skate the Great én Brainpower in de Grote Zaal.

Fototentoonstelling, panelgesprek en afterparty

In de foyers zal een fototentoonstelling te zien zijn over de vroege jaren van A Tribe Called Quest in New York. Voorafgaand aan het concert vindt in de Spiegelzaal een panelgesprek plaats over de invloed van A Tribe Called Quest met hiphopkenners Saul van Stapele, Thomas Heerma van Voss en dj Turne. Na afloop draait dj Turne ook op de Sublime afterparty. Tot slot staat ook radiostation Sublime deze avond in het teken van A Tribe Called Quest met een live-uitzending van The Sublime Experience vanuit Het Concertgebouw. Hierin ontvangt presentator Francis Broekhuijsen artiesten en andere liefhebbers die deze avond aanwezig zijn. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor Tribute to A Tribe Called Quest in Het Concertgebouw op 17 maart.

A Tribe Called Quest

Uit de New Yorkse buurten Queens en Brooklyn vormden Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad en Jarobi White in 1985 samen A Tribe Called Quest. Vanwege hun eigenzinnige, artistieke aanpak met jazz-samples en laidback grooves groeiden ze uit tot één van de meest legendarische groepen uit de hiphop. Met hun teksten over actuele, sociale onderwerpen zoals ongelijkheid en consumentisme vormden ze een alternatief voor de destijds populaire gangstarap, samen met gelijkgestemden als de Jungle Brothers, Queen Latifa en De La Soul. Hun albums The Low End Theory en Midnight Marauders worden beschouwd als klassiekers in het hiphopgenre met hits als ‘Can I kick it?‘, 'Scenario' en ‘Electric Relaxation’.

Dat A Tribe Called Quest baanbrekend was voor de hiphop is te merken aan vele grootheden uit het genre die zich door de groep hebben laten inspireren, zoals Pharrell Williams, Kanye West, Pusha T, Andre 3000 van OutKast en Questlove van The Roots. Ook voor Nederlandse artiesten is de groep van grote invloed geweest.

Classic Hiphop in Het Concertgebouw

Jaarlijkse vindt er onder de noemer Classic Hiphop een ode aan een legendarische hiphopgroep plaats in Het Concertgebouw. Het Concertgebouw is een muziektempel voor alle genres. Van de legendarische pop- en jazznachtconcerten in de jaren ’50 en ’60 tot en met nieuwe tradities zoals de Classic Hiphopconcerten. Met veel belangstelling werden eerdere tributes voor Jazzmataz en N.W.A. georganiseerd onder begeleiding van Re:Freshed Orchestra. Na de ‘coronabreak’ zet de classic hiphop-traditie zich voort met een eerbetoon aan A Tribe Called Quest.

Tribute to A Tribe Called Quest
Classic Hiphop @ Concertgebouw
Do 17 maart 2022 / Grote Zaal 20.15 uur
Kaarten vanaf € 29 via www.concertgebouw.nl

Re:Freshed Orchestra o.l.v. Alexander van Popta
Pete Philly
Maikal X
MC Melodee
Kris Berry
Brainpower
Raymzter
Skate the Great

Partners: Legacy of Music en Sublime

Deel deze pagina:
Opmerkingen
Meeste likes Nieuwste Oudste
Je hebt een woord gebruikt dat je niet mag gebruiken
Opmerking plaatsen
Er zijn momenteel nog geen comments geplaatst.
Meer opmerkingen tonen
Bekijk ook
Spotlight
The Silverchair Collection

PRE-ORDER NOW: https://sound-factory.nl/collections/silverchair?

Australisch rocktrio terug op vinyl  

Silverchair geldt nog altijd als een van de grootste succesverhalen die de Australische rockwereld ooit voortbracht. In de periode dat het trio actief is, verkoopt het ruim 10 miljoen albums. Het hele oeuvre van de band, zowel de albums als de EP’s, wordt als The Silverchair Collection in delen (opnieuw) op vinyl uitgebracht. Het debuut Frogstomp uit 1995 komt op 17 juni uit. Op 12 augustus volgen de vier gerelateerde EP’s Tomorrow, Pure Massacre, Israel’s Son en Shade.

Spotlight
De Ennio Morricone Themes collection

Shop now: http://www.musiconvinyl.com/shop?legacyofmorricone

For over 70 years, the Italian composer Ennio Morricone has shaped the movie industry with his defining soundtracks. With more than 400 scores for cinema and television, he is widely considered one of the most prolific and greatest film composers of all time. In honor of this music icon and father of melodies, Music On Vinyl presents The Ennio Morricone Themes collection, a unique collection of the greatest music ´The Maestro´ has composed for movies, divided into 5 central themes; Giallo, Lounge, Passion, Psycho and Western.