Spotlight
Nieuwe Plaatjes 11 maart

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 11 maart.

Ghost – Impera

Een nieuw album van Ghost is vaak een reactie op de vorige. Na het opvallend toegankelijke Prequelle uit 2018 klinkt Impera weer een stuk steviger. Toch is het vooral een echt Ghost-album, waarop de band heavy rock combineert met de popmuziek die Zweedse muzikanten nu eenmaal in het bloed zit. Het zal de groep rond zanger Papa Emeritus geen moeite kosten om een topband in het rocksegment te blijven. Het thema, het ineenstorten van grote rijken, is daarbij verrassend actueel.

Doe Maar - Doris Day En Andere Stukken (re.)

Doe Maar had op de vorige plaat Skunk al laten horen dat reggae, ska, pop en Nederlandstalige teksten een gouden combinatie vormden. Dus werd dat verder uitgewerkt op dit derde album dat in 1982 verscheen, middenin de Doe Maar-gekte die Nederland in de ban hield. Het bevat klassiekers als Doris Day, is Dit Alles en Belle Hélène. Voor de ultieme nostalgische ervaring is de plaat opnieuw op vinyl verschenen.

Franz Ferdinand – Hits To The Head (compilatie)

Het is alweer vier jaar geleden dat het vorige album Always Ascending verscheen. Wanneer nieuw werk uitkomt is nog onbekend. Het wachten daarop wordt wellicht dragelijker gemaakt met de nieuwe compilatie Hits To The Head. Naast twee nieuwe tracks, Billy Goodbye en Curious, bevat het alle songs waar de Schotse gitaarband groot mee werd. Zoals Darts Of Pleasure, Take Me Out, The Dark Of The Matinée, Michael, This Fire en Do You Want To. 

Bryan Adams – So Happy It Hurts

Voor wie het einde van de lockdown wil vieren is So Happy It Hurts de perfecte soundtrack. De Canadese zanger, gitarist en componist zat net als talloze artiesten de afgelopen twee jaar thuis. Hij maakte dit album met het vooruitzicht dat de deuren van de clubs en stadions weer open zouden gaan. Het resultaat is een ouderwets rockend album met een optimistische vibe. 

Rex Orange County – Who Cares?

Rex Orange County is de artiestennaam van de Britse zanger en songschrijver Alexander James O'Connor. Hij werd in 2017 opgemerkt dankzij zijn bijdragen aan het Flower Boy-album van Tyler, the Creator. Zelf is hij met Who Cares? alweer toe aan zijn vierde album, dat opnieuw een mooie mix laat horen van hip-hop, jazz en vrolijke pop. 

Nog meer nieuw:

Poppy Ajudha – The Power In Us

Bodega – Broken Equipment

The Boo Radleys – Keep On With Falling

BRUUT! – Zest

The Districts – Great American Painting

Brian Dunne – Brian Dunne

Luis Fonsi – Ley De Gravedad

Ethan P. Flynn – Universal Deluge

4B2M – 4B2M

Gazpacho – Fireworking At St. Croix

Goose – Endless 

Jameszoo – Blind

Kiss – Off The Soundboard: Live In Virgina Beach July 25 2004

Arjen Anthony Lucassen’s Star One – Space Metal Re-issue 2022

Lucky Fonz III – Hemellichamen – MyStreetIsMine/Concerto (cd, lp)

Men Without Hats - Again, Part 2

The Mysterines – Reeling

Set It Off – Elsewhere

Deel deze pagina:
Bekijk ook