Spotlight
Nieuwe plaatjes 4 maart

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 4 maart.

Golden Earring – Moontan (re.)

Vorig jaar verscheen al de cd-versie, nu is er een uitvoering op transparant vinyl. Moontan is het album waarmee Golden Earring in de eerste helft van de jaren zeventig wereldwijd doorbrak. Met Radar Love, Just Like Vince Taylor, Vanilla Queen en Candy’s Going Bad bevat het songs die ook tot de laatste snik gespeeld werden. Die oorspronkelijke nummers zijn aangevuld een zevental bonustracks, o.a. alternatieve mixen. De heruitgave bevat verder een boek met een essay over het album, geïllustreerd met foto’s en memorabilia.

Guided By Voices – Crystal Nuns Cathedral

Als we het goed bijgehouden hebben, is dit het 35ste album va Guided By Voices, waarbij we compilaties en dergelijke maar even niet meetellen. In de band draait het als vanouds om zanger, podiumbeest en onuitputtelijke liedjesschrijver Robert Pollard. Crystal Nuns Cathedral staat vol met de korte, pakkende en vooral erg energieke rocksongs die het handelsmerk van Guided By Voices zijn. De Amerikaanse band kneep er een paar keer tussenuit, maar sinds een paar jaar is de productiviteit terug op het oude niveau.

Stromae – Multitude

Afgelopen weekeind gaf Stromae al een korte, maar vooral wervelende show in een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam. Opnieuw bewees Paul van Haver – zijn echte naam – dat hij de superlatieven waarmee hij overladen wordt verdient. Natuurlijk speelde hij ook al werk van het nieuwe album dat op punt van uitkomen stond. Na een periode van revalidatie keert hij terug met dit derde album waarop hij elementen uit de Afrikaanse muziek, dance, chanson en hip-hop opnieuw tot een uniek geluid smeedt.

VanWyck – The Epic Tale Of The Stranded Man

VanWyk debuteerde in 2018 met het album An Average Woman. Als zangeres en songschrijver ontsteeg ze echter met haar eerste werk meteen al de middelmaat. Haar nummers riepen vergelijkingen op met Leonard Cohen en Natalie Merchant. Het werd onthaald als een van de beste Nederlandse releases van het jaar. Een combinatie van folk, Americana en alternatieve rock is ook de basis van haar vierde album, The Epic Tale Of The Stranded Man. De plaat vertelt het verhaal van een man die gebukt gaat onder een duister verleden en de vrouw die hem probeert te redden.

Nog meer nieuw:

Charlotte Adigéry & Bolis Pupul – Topical Dancer

Melissa Aldana – 12 Stars

Band Of Horses – Things Are Great

Kris Barras Band – Death Valley Paradise

Beachheads – II

Ceramic Animal – Sweet Unknown

Deserted Fear – Doomsday

The Flower Kings – By Royal Decree

Foxes – The Kick

Guided By Voices – Crystal Nuns Cathedral

Kawala – Better With You

Knight Area – D-Day II: The Final Chapter

Marillion – An Hour Before It’s Dark

Bob Moses – The Silence In Between

Sandra van Nieuwland – Wonderland

Pantheon – Age Of Wolves

Dolly Parton – Run Rose Run

Dulce Pontes – Perfil

Porches – All Day Gentle Hold!

Kojey Radical – Reason To Smile

Sabaton – The War To End All Wars

Julian Sas – Electracoustic

Stereophonics – Oochya!

Two Another – Back To Us

The Weather Station – How Is It That I Should Look At The Stars

Mary Wilson – The Motown Anthology

Nilüfer Yanya – Painless

Deel deze pagina:
Opmerkingen
Meeste likes Nieuwste Oudste
Je hebt een woord gebruikt dat je niet mag gebruiken
Opmerking plaatsen
Er zijn momenteel nog geen comments geplaatst.
Meer opmerkingen tonen
Bekijk ook
Spotlight
The Silverchair Collection

PRE-ORDER NOW: https://sound-factory.nl/collections/silverchair?

Australisch rocktrio terug op vinyl  

Silverchair geldt nog altijd als een van de grootste succesverhalen die de Australische rockwereld ooit voortbracht. In de periode dat het trio actief is, verkoopt het ruim 10 miljoen albums. Het hele oeuvre van de band, zowel de albums als de EP’s, wordt als The Silverchair Collection in delen (opnieuw) op vinyl uitgebracht. Het debuut Frogstomp uit 1995 komt op 17 juni uit. Op 12 augustus volgen de vier gerelateerde EP’s Tomorrow, Pure Massacre, Israel’s Son en Shade.

Spotlight
De Ennio Morricone Themes collection

Shop now: http://www.musiconvinyl.com/shop?legacyofmorricone

For over 70 years, the Italian composer Ennio Morricone has shaped the movie industry with his defining soundtracks. With more than 400 scores for cinema and television, he is widely considered one of the most prolific and greatest film composers of all time. In honor of this music icon and father of melodies, Music On Vinyl presents The Ennio Morricone Themes collection, a unique collection of the greatest music ´The Maestro´ has composed for movies, divided into 5 central themes; Giallo, Lounge, Passion, Psycho and Western.