Spotlight
Nieuwe Plaatjes 25 februari

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 25 februari.

Dream Theater – Lost Not Forgotten Archives: Awake Demos 1994

De Canadees-Amerikaanse rockband heeft een grote, trouwe achterban die niet genoeg heeft aan de reguliere releases. De honger van die fans wordt op gezette tijden gestild met door de band zelf uitgebrachte concertregistraties en archiefmateriaal. In de Lost But Not Forgotten serie worden ditmaal de demo’s uit 1994 uitgebracht die de basis vormden voor Awake, de cruciale opvolger van het doorbraakalbum Images And Words. Speciaal voor deze uitgave op cd en vinyl warden tracks als 6:00, Space-Dye Vest en The Mirror opnieuw gemixt voor een optimale geluidskwaliteit.

Avril Lavigne – Love Sux – BMG/Warner (cd, lp)

Love Sux. Klare taal. We leerden Avril Lavigne in 2002 kennen als een jonge spring in het veld die een hit scoorde met het pakkende Sk8ter Boi. Ze is inmiddels 37 en heeft een veelbewogen leven achter de rug. Veel daarvan komt terug in haar zevende album dat – in weerwil van de titel – niet louter klaagzanger over de liefde bevat. Het is volgens de Canadese zangeres vooral bedoeld als een krachtig en zelfs positief statement. In muzikaal opzicht omschrijft ze Love Sux als ‘het meest alternatieve dat ik ooit gedaan heb’. En: ‘het album dat ik mijn hele leven al wilde maken.’

Tears For Fears – The Tipping Point

The Tipping Point is een album waar door de fans lang naar werd uitgekeken. Hoewel de band na Everybody Loves A Happy Ending uit 2004 nog regelmatig optrad, bleef het op het platenfront lang stil. The Tipping Point kwam dan ook niet zonder slag of stoot tot stand, de verhouding tussen Roland Orzabal en Curt Smith bleef broos. De toon van het album werd verder bepaald door het overlijden van Orzabal’s vrouw in 2017. Het zevende album van Tears For Fears laat een deels vertrouwde stijl horen, maar de band omarmt op het werkstuk toch ook nieuwe geluiden.

Beth Hart – A Tribute To Led Zeppelin

Ze was eigenlijk helemaal geen uitgesproken fan van led Zeppelin, maar toen ze een keertje Whole Lotta Love zong, smaakte dat naar meer. Nu is er dan een compleet album met ijzersterke versies van o.a. Black Dog, Stairway To Heaven, Kashmir en vanzelfsprekend Whole Lotta Love. Samen met haar band blijft de Amerikaanse zangeres behoorlijk dicht bij de originelen, maar haar fenomenale stem maakt van dit album toch een onweerstaanbare classic rock party.

Nieuwe Plaatjes lijst

Elles Bailey – Shining In The Half Light

Bokka – Blood Moon

Broods – Space Island

Delv!s – Blablableu

John Denver – His Ultimate Collection

Early Eyes – Look Alive!

Robben Ford – Talk To Your daughter (re.)

Foreigner – Agent Provocateur (re.)

Foxes – The Kick Gangs Of Youth – Angels In Realtime

Guns ‘N Roses – Hard Skool

HammerFall – Hammer Of Dawn

Ruben Hein – Oceans

Keshi – Gabriel King

Hannah – I’m Not Sorry

Lo Moon – A Modern Life

Johnny Marr – Fever Dreams Pts 1-4

Matches – Sonescent

Melt Yourself Down – Pray For Me

I Don’t Fit In Nashenas – Life Is A Heavy Burden

Oska – My World My Love Paris

Reckless Love – Turborider

Scorpions – Rock Believer

Soft Cell – Happiness Not Included

Spiritualized – Everything Was Beautiful

Superchunk – Wild Loneliness

Kanye West – Donda 2

Wiki – Half God

Deel deze pagina:
Bekijk ook