Spotlight
Nieuwe plaatjes van 11 februari

Wekelijks vind je op Legacy Of Music een overzicht van de nieuwste releases en heruitgaven uit binnen- en buitenland, waarvan we de belangrijkste voor je uitlichten. Deze week de releases van 11 februari.

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators – 4

Nadat het pensioen met de Guns N’Roses wereldtournees veilig gesteld is, kan gitarist Slash zich weer focussen op zijn eigen band. Zijn vierde album met The Conspirators en Alter Bridge-zanger Myles Kennedy bevat weer alles wat er zo onweerstaanbaar kan zijn aan goede, ouderwetse Amerikaanse rock. Het vrijwel live in de studio opgenomen werkstuk wordt bij elkaar gehouden door sterke songs, uitstekend spel en een aanstekelijke dosis energie.

Alicia Keys – Keys

Na het in 2020 verschenen album Alicia is een album met de titel Keys een logisch vervolg. In december van het afgelopen jaar was het album Keys al te horen op de streamingdiensten. Maar nu dus ook op vinyl verschenen. Het album bestaat uit twee delen. Het eerste deel heet ‘Originals’ en bevat songs die laten horen dat Alicia Keys nog altijd een van de topzangeressen binnen de moderne soul en r&b is. Het tweede deel van het album draagt de titel ‘Unlocked’ en bevat een soort elektronische interpretaties van diezelfde liedjes. Keys bevat verder bijdragen van o.a. Khalid, Swae Lee, Lil Wayne en Lucky Daye.

Eddie Vedder – Earthling

Op zijn vorige soloplaat begeleidde de Pearl Jam-zanger zichzelf met een ukelele. Met deze opvolger zwaait Eddie Vedder helemaal de andere kant op. Earthling is een rijk ingekleurd rockalbum waarop hij zich laat begeleiden door o.a. drummer Chad Smith en gitarist Josh Klinghoffer (beiden o.a. Red Hot Chili Peppers), terwijl er gastbijdragen zijn van o.a. Ringo Starr, Sir Elton John, Stevie Wonder en Vedder’s dochter Olivia.

Joss Stone – Never Forget My Love

Ze was nog maar 15 jaar jong toen ze in 2003 doorbrak met The Soul Sessions. Sindsdien ontpopte de Britse zangeres Joss Stone zich verder tot een veelzijdige zangeres, die zich thuis voelde in soul, rock, reggae en zelfs hip-hop-achtig werk. Haar nieuwe album Never Forget My Love nam ze op met de van The Eurythmics bekende Dave Stewart. Onder invloed van de legendarische componist Burt Bacharach koos ze ditmaal voor een meer traditionele en songgerichte aanpak, waarbij ze mooi zingt als altijd.

Zeal & Ardor – Zeal & Ardor

Zeal & Ardor is een van de meest originele acts die zich de afgelopen jaren in de popmuziek aandiende. Achter de bandnaam gaat de Zwitsers-Amerikaanse zanger en muzikant Manuel Gagneux schuil. Op het debuut Devil Is Fine uit 2016 serveerde hij al een spannende mix van authentieke blues en diepzwarte metal. In de loop van de tijd kwamen daar ook nog eens invloeden uit de elektronika, klassieke muziek en avant-garde bij. Een unieke combinatie van stijlen die ook van dit derde album weer een avontuur maakt.

Nog meer nieuw:

Afterpartees – Family Names

Alt-J – The Dream

Big Thief – Dragon New Warm Mountain I Believe In You

Boulevards – Electric Cowboy Born In Carolina Mud

Blanko – Music By Blanko

Mary J. Blige – Good Morning Gorgeous

Priscilla Block – Welcome To The Block Party

BTS – Be Deluxe Edition

Cult Of Luna – The Long Road North

The Delines – The Sea Drift

Baxter Dury – Mr. Maserati: Best Of Baxter Dury 2001-2021

Jon Hopkins – Music For Psychedelic Therapy

Johnossi – Mad Gone World

Amos Lee – Dreamland

Master – Alive In Athens

James Morrison – Greatest Hits

Jason Mraz – Lalalalovesongs

Napalm Death – Resentment Is Always Seismic

Once Human – Scar Weaver

Alan Parsons Project – One Note Symphony Live In Tel Aviv

Spoon – Lucifer On The Sofa

Cat Stevens – OST Harold & Maude

Trouble – One For The Road

Frank Turner – FHTC

Venom Prison – Erebos

Voivod – Synchro Anarchy

Deel deze pagina:
Bekijk ook