Spotlight
Britney Spears wint rechtszaak, vader geen bewindvoerder meer

Een rechter in Los Angeles heeft vrijdag besloten dat er per direct een einde komt aan de ondertoezichtstelling van zangeres Britney Spears. Haar vader, Jamie Spears, had ruim dertien jaar volledige zeggenschap over zijn dochter.

De advocaten van zowel Britney als haar vader Jamie drongen er vrijdag bij de rechter op aan een einde te maken aan de bewindvoering. Honderden fans verzamelden zich voor de deur van de rechtbank om hun steun aan de zangeres te betuigen.

 

Op Twitter circuleren verschillende beelden van de fans, die spandoeken en borden met zich mee hebben genomen naar de rechtbank. Op de straten is met krijt de fameuze uitspraak 'Free Britney' geschreven. Ook in New York zijn tientallen fans de straat op te gaan om de zangeres te steunen.

Spears, bekend van hits als Baby One More Time en Toxic, kwam dertien jaar geleden na een mentale inzinking onder toezicht te staan van haar vader. Die bepaalde vanaf dat moment zo'n beetje alles voor haar. In verschillende documentaires die recentelijk uitkwamen, is te zien dat Britney nergens naartoe mocht zonder toestemming, niet met eigen onafhankelijke advocaten kon praten over de situatie en moest rondkomen van een budget waarvan de hoogte door haar vader was bepaald.

Vader Jamie zei eerder dat hij altijd het beste voor zijn dochter had gewild. Eerder dit jaar werd hij al door een rechter uit zijn functie als curator gezet en werd een tijdelijke vervanger aangewezen. Die was aangedragen door het juridische team van Britney.

Britney Spears heeft op sociale media inmiddels van zich laten horen. "Ik kan het niet geloven", schrijft Spears bij een foto op Instagram. "Beste dag ooit!!!"

Deel deze pagina:
Bekijk ook
Spotlight
The Silverchair Collection

PRE-ORDER NOW: https://sound-factory.nl/collections/silverchair?

Australisch rocktrio terug op vinyl  

Silverchair geldt nog altijd als een van de grootste succesverhalen die de Australische rockwereld ooit voortbracht. In de periode dat het trio actief is, verkoopt het ruim 10 miljoen albums. Het hele oeuvre van de band, zowel de albums als de EP’s, wordt als The Silverchair Collection in delen (opnieuw) op vinyl uitgebracht. Het debuut Frogstomp uit 1995 komt op 17 juni uit. Op 12 augustus volgen de vier gerelateerde EP’s Tomorrow, Pure Massacre, Israel’s Son en Shade.

Spotlight
De Ennio Morricone Themes collection

Shop now: http://www.musiconvinyl.com/shop?legacyofmorricone

For over 70 years, the Italian composer Ennio Morricone has shaped the movie industry with his defining soundtracks. With more than 400 scores for cinema and television, he is widely considered one of the most prolific and greatest film composers of all time. In honor of this music icon and father of melodies, Music On Vinyl presents The Ennio Morricone Themes collection, a unique collection of the greatest music ´The Maestro´ has composed for movies, divided into 5 central themes; Giallo, Lounge, Passion, Psycho and Western.