Spotlight
Laatste kaarten Jimi Hendrix tribute band

Een jaar geleden, op vrijdag 18 september 2020, was het 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27-jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Hendrix was de meest excentrieke gitarist ooit en is nog steeds een belangrijk inspiratiebron voor de huidige generatie muzikanten. Zijn psychedelische gitaarspel ontketende eind jaren zestig een revolutie in de rock & roll. Zijn bezeten solo’s, linkshandig op die omgedraaide gitaar, soms met z’n tanden, soms in z’n nek; het zorgde voor een ware cultstatus. Achter Hendrix stond dan ook nog eens een Marshall-toren en onder zijn voet het kenmerkende wahwah-pedaal. Het is een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was maar gelukkig wordt deze geweldige muzikant een jaar later alsnog geëerd.

De tour begint morgenavond 9 september in Amersfoort..Er zijn nog een paar kaarten..

Tribute To Jimi Hendrix Tour 2021:

do.  9/9/2021 Fluor, Amersfoort

zo. 12/9/2021 Oosterpoort, Groningen

do. 16/9/2021 Paard, Den Haag

vr. 17/9/2021 Dru, Ulft

za. 18/9/2021 Hedon, Zwolle

zo. 19/9/2021 Iduna, Drachten

vr. 24/9/2021 Gebouw T, Bergen op Zoom

vr. 15/10/2021 Mezz, Breda

Hendrix tribute band c.q. Hedon All Stars:

De basis van de Hendrix Tribute Band bestaat uit: Bauke Bakker - drums/zang; Reindert Kragt – basgitaar; Gertjan van de Weerd - toetsen/zang; en Rick Mensink - percussie. Speciaal voor dit eerbetoon wordt de band bijgestaan door een groep fantastische gitaristen/zangers, met daarin o.a. Vedran Mircetic (De Staat); Kees Lewiszon en Merijn van Haren (Navarone), Twan van Gerwen (o.a. Beef en Kenny B), Tommy Ebben, Gerrit Veldman en Henk Wesselink (Money & the Men). Ook zal per zaal als extra gast een lokale held/heldin meespelen! Wie dat bij welke zaal is, blijft nog even een verrassing!

Deel deze pagina:
Bekijk ook
Spotlight
Combat Rock: De laatste Clash-klassieker

Het is 40 jaar geleden dat The Clash na veel schaven en schrappen het vijfde album Combat Rock presenteerde. Terug naar de eenvoud leek daarbij het motto van de Britse band te zijn. Het succes was groot. Het album bevatte met Rock The Casbah en Should I Stay Or Should I Go twee wereldhits. Vanwege het jubileum is het album opnieuw op vinyl en cd verschenen, met als bonustracks The People’s Hall repetitieopnamen.