Spotlight
Baby op albumhoes Nirvana klaagt band aan

Spencer Elden, de man die als baby naakt op het album Nevermind van Nirvana werd gezet, klaagt de band nu aan. Volgens Elden was hij dertig jaar geleden te jong om toestemming te geven voor het gebruik van de foto en is er sprake van kinderporno, aldus entertainmentwebsite TMZ, die de aanklacht in handen kreeg.

Nevermind kwam in 1991 uit, toen Elden 4 maanden was. Het album met de foto op de voorkant is voor veel muziekliefhebbers een van de de meest iconische platenhoezen.

 

Volgens Elden stemde de band, waarvan Kurt Cobain leadzanger was, er destijds mee in dat zijn geslachtsdeel bedekt zou worden met een sticker, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd. De band heeft hem "niet genoeg beschermd", waardoor hij naar eigen zeggen zijn leven lang al lijdt onder het succes van de plaat.

Elden eist ruim 127.000 euro compensatie. De band en woordvoerders van de in 1994 overleden Kurt Cobain hebben nog niet gereageerd.

Deel deze pagina:
Bekijk ook
Spotlight
The Silverchair Collection

PRE-ORDER NOW: https://sound-factory.nl/collections/silverchair?

Australisch rocktrio terug op vinyl  

Silverchair geldt nog altijd als een van de grootste succesverhalen die de Australische rockwereld ooit voortbracht. In de periode dat het trio actief is, verkoopt het ruim 10 miljoen albums. Het hele oeuvre van de band, zowel de albums als de EP’s, wordt als The Silverchair Collection in delen (opnieuw) op vinyl uitgebracht. Het debuut Frogstomp uit 1995 komt op 17 juni uit. Op 12 augustus volgen de vier gerelateerde EP’s Tomorrow, Pure Massacre, Israel’s Son en Shade.

Spotlight
De Ennio Morricone Themes collection

Shop now: http://www.musiconvinyl.com/shop?legacyofmorricone

For over 70 years, the Italian composer Ennio Morricone has shaped the movie industry with his defining soundtracks. With more than 400 scores for cinema and television, he is widely considered one of the most prolific and greatest film composers of all time. In honor of this music icon and father of melodies, Music On Vinyl presents The Ennio Morricone Themes collection, a unique collection of the greatest music ´The Maestro´ has composed for movies, divided into 5 central themes; Giallo, Lounge, Passion, Psycho and Western.