Pop
De tien van ABBA

Mamma mia! Het zal niemand ontgaan zijn dat ABBA weer helemaal terug is. De comeback van het Zweedse kwartet hing al een paar jaar in de lucht. Sinds de veelbekeken livestream van afgelopen week liggen alle kaarten eindelijk op tafel. Op 5 november verschijnt het nieuwe album Voyage, waarvan de songs I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down al uitgebracht zijn. Voyage is ook de naam van een show die vanaf met volgend jaar in Londen te zien zal zijn. In het speciaal voor het evenement gebouwd theater zal ABBA overigens niet zelf optreden. Hun plaatsen worden ingenomen door een virtuele versie van de groep. Tijdens de in Londen persconferentie bevestigden Benny Andersson en Björn Ulvaeus dat het tijdens de show vooral zal draaien om de hits van ABBA. Wij selecteerden er tien die in elk geval gespeeld moeten worden. 

Rock n Roll
De tien van Herman Brood (& His Wild Romance)

We leerden Herman Brood kennen als schilder, schrijver, acteur, nationale knuffeljunk en Bekende Nederlander. Op 11 juli 2001, twintig jaar geleden alweer, maakte hij met een sprong van het Hilton hotel in Amsterdam een einde aan zijn leven. Een goed moment om te memoreren dat hij toch in de eerste plaats een geweldige zanger, pianist en componist was, die de Nederlandse popmuziek verrijkte met een aantal onvergetelijke songs. Wij kozen er tien uit.